recursos ee

Páginas: 15 (3649 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
EIX DE DESIGUALTAT
Desigualtat per raó d’ètnia.
Nom del recurs
Projecte Siklavipen Savorença (Educació amb tothom).



Referència (adreça, telèfon, web...)
Projecte Siklavipen Savorença. [en línea]. Barcelona: Fundació privada Pere Closa, 2010. [Consulta: 17 de novembre de 2012]. Disponible a:
.
Adreça: Via Augusta 45, 1er 1ª. 08911 Badalona (Barcelona).
Telèfon: 933893341; Fax:933891473.







Justificació de la tria i suport material
He triat aquest recurs perquè considero molt profitós com a futures mestres tenir recursos, programes, metodologies, estratègies per incloure alumnes d’ètnia gitana dins l’escola i d’aquesta manera aconseguir i treballar conjuntament cap a l’èxit acadèmic.
Per arribar a aquest recurs he cercat en internet possibles fundacions,organitzacions, escoles que treballessin amb aquest eix de desigualtat. Finalment, he trobat aquest enllaç que és molt potent, ja que totes les iniciatives que presenten, volen garantir l’incorporació i l’inclusió d’aquests alumnes.
Mitjançant aquest enllaç podem observar un suport material com és la web de la fundació Pere Closa, on podem veure les estratègies, recursos i activitats que porten aterme.



Objectius / Finalitat / Funcions
La finalitat d’aquesta fundació, tal i com podem observar en el seu bloc, no és només donar suport i incloure als infants d’ètnia gitana a les escoles, sinó també a les seves famílies, per aquest motiu, el projecte esmentat anteriorment, inclou els diferents eixos que giren entorn de la vida de l’alumne gitano, les activitats que es porten a termesón:
Amb els nens i joves.
Amb les seves famílies.
Amb els centres educatius on estudien.
Amb les entitats i els serveis que operen al barri.
L’objectiu que es plantegen en aquesta fundació es donar possibilitats de formació als infants gitanos (tot sensibilitzant als seus progenitors o tutors, de la importància de l’educació), proporcionant i facilitant eines, recursos, materials alsprofessionals de l’educació per treballar amb aquests alumnes.




Característiques bàsiques
Les característiques bàsiques d’aquest recurs és incorporar als alumnes gitanos a les escoles, ja que en moltes ocasions es produeix un eix de desigualtat que dificulta l’accessibilitat d’aquests infants a les escoles. Per aquest motiu treballen amb els 4 eixos que estan al seu entorn per tald’assegurar aquesta educació i formació. D’aquesta manera, es pot observar com no només es important treballar amb els infants, sinó també amb tota la comunitat educativa, com són, les famílies, els centres educatius i les institucions del seu entorn més pròxim.








Aspectes formals i estètics
Centrant-nos en els aspectes formals de l’enllaç, té un vocabulari accessible a tothom, és a dir, pera famílies, mestres o persones interessades en el tema. El seu redactat té un vocabulari formal, però comprensible per a tots, on hi podem observar imatges que caracteritzen el què ens expliquen. Està molt bé estructurat, la qual cosa ens permet accedir a aquell aspecte que ens interessa de la recerca, sense necessitat de llegir-ho tot, anar directament.
Respecte als elements estètics, estàmolt bé organitzat, ja que podem trobar diferents pestanyes i el què hi ha a cadascuna:
Inici: en el qual trobem les característiques de l’entitat (Qui som: entitat, objectiu i filosofia, història, la figura de Pere Closa, treball en xarxa / Què fem: suport a la formació, suport a l’escolarització, projecte difusió de cultura gitana, projecte de sensibilització educativa / Com col·labora-hi:donacions, voluntariat, estudiants en pràctiques, empreses, institucions i entitats col·laboradores).
Notícies: on trobem les activitats, participacions que ha realitzat la fundació.
Ubicació: amb les dades bàsiques per contactar amb la Fundació Pere Closas.
Imatges: de la història de la Fundació i dels premis Ciutat Sant Adrià 2010.
Contacte: dóna una altra possibilitat de contactar i accedir a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ee??
  • EE
  • EE
  • Resumen De EA Y EE Economia De Los Recursos
  • Ee
  • Ee
  • Nose ee
  • EE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS