Resumen De F Sica Y Q Mica 1

Páginas: 3 (520 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2015

Les partícules que formen l’àtom
Aquesta era la situació de la ciència al segle XlX :
Dalton havia determinat que la matèria està formada per partícules indivisibles
Diverses experiènciesdemostraven que la matèria podia guanyar o perdre càrregues elèctriques.

Descobriment de les partícules que componen l’àtom
La teoria de Dalton , que considerava els àtoms partícules indivisibles , vaser superada. El 1897 el científic britànic J.J. Thomson (1856-1940) va dur a terme experiències en tubs de descàrrega , tubs amb un pol positiu i altre negatiu , entre els quals fa passar correntelèctrica .Thomson va trobar que ens els àtoms dels elements químics hi ha una partícula càrrega elèctrica negativa i el va anomenar electró.


A l’interior de tots els àtoms hi ha una o més partículescarregades negativament que va anomenar electrons . Si els àtoms tenen partícules amb carrega negativa , també han de posseir partícules amb càrrega positiva .James Chadwick va descobrir que els enels àtoms havia una tercera partícula que no tenia càrrega elèctrica , però sí una massa similar al del protó ; la va anomenar neutró.

Models atòmics

Després de demostrar que l’àtom no eradivisible , els científics dissenyaren models atòmics, és a dir , imaginaren com devien ser els àtoms que tenien protons , neutrons i electrons .
El model de Thomson
Segons Thomson , l’àtom devia ser comuna gran massa de càrrega positiva i , inserits en aquesta massa , hi hauria els electrons . La càrrega positiva, perquè l’àtom fos neutre .J.J. Thomson

L’experiència de la lamina d’or
Al final del segle XlX , el francès Henri Becquerel va descobrir una material d’urani emetia radiació de forma espontània , es comprovà que en realitathi havia 3 radiacions diferents , una de les quals, els raig alfa . Aquest fenomen s’anomena radioactivitat . Per comprovar si el model de Thomson era cert , els científics Hans Geiger i Ernest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1 Resumen Propiedades F Sico Qu Micas Del Diente I
  • Informe 1 Lab F sico Qu mica
  • F SICA Y QU MICA
  • F Sico Qu Mica
  • F SICA Y QU MICA
  • F SICO QU MICA
  • F sica at mica
  • F Sico Qu Mica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS