Surrealisme

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2011
El surrealisme, és el moviment d'avantguarda més important del període d'entreguerres, i molt possiblement el més influent de tots ells. Va ser creat el 1924 a partir, i al voltant del Manifestsurrealista d'André Breton, el seu guia espiritual. La definició de surrealisme: Pur automatisme psíquic, amb el qual es proposa d'expressar, tant verbalment com en l'escriptura, o per qualsevol altremètode, el veritable mecanisme del pensament. El dictat del pensament en absència de qualsevol altre control exercit per la raó, fora de qualsevol preocupació estètica o moral.
Característiques:
Destruir la lògica. Els surrealistes pensaven que per crear alguna cosa bella, bonica, s’ha de començar per destruir la lògica de la realitat aparent, és a dir, s’ha de trencar la idea que només és bonicel que és lògic i té explicació.
 El superrealisme. Al surrealisme també se l’anomena superrealisme, perquè es tracta d’un realisme que va més enllà del realisme tradicional, donatque s’interessa no només per la realitat exterior (la que tenim davant els ulls) sinó també per la realitat interior de la persona.
 El comerç de l’art. Tots els artistes que es van afiliar alMoviment Surrealista presidit per Breton, s’havien de comprometre a no comercialitzar la seva obra, és a dir, a no obtenir beneficis econòmics. Aquesta norma va crear molts problemes als artistes méscreadors del grup i alguns el van abandonar.
 Les tècniques. Els pintors surrealistes utilitzen diverses tècniques per revelar els secrets de la ment: alguns ho fan a l’estil de les representacionsclàssiques com Paul Delvaux. Altres com Miró utilitzen símbols que formen un autèntic llenguatge jeroglífic.
Es distingien dos maneres de fer art surrealista. Per una banda, els pintors que seguien defensantl'automatisme com a mecanisme lliure de la intervenció de la raó (on destaquen Joan Miró i André Masson). I per l'altra banda hi havia qui creia que la figuració naturalista podia ser un recurs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Surrealisme Dalí
  • Surrealisme Cine
  • El Surrealisme Oníric De Dalí
  • Surrealists before Surrealism
  • Andre Breton Et Le Surrealisme
  • FOTOGRAFIA I SURREALISME
  • Vinguda Del Surrealisme
  • H. Art Surrealisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS