Teatre D'Epidaure

Páginas: 5 (1064 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2013
COMENTARI D'UNA OBRA AQUITECTÒNICA

Teatre d'Epidaure

Nom:
Àrea: Història de l'art
Curs: 2012/13
Grup/Classe: 2n Bat

1.- CATALOGACIÓ

FITXA TÈCNICA

Títol: Teatre d'Epidaure
Autor: Policlet el jove (Argos, s.V-IV a.C.).
Cronologia: 350 a.C.
Tipologia: Teatre.
Material: Pedra.
Estil: Grec clàssic.
Localització: Epidaure, al peloponès.BIOGRAFIA DE L'AUTOR

L'arquitecte que va contruir el famós teatre d'epidaure va ser Policlet el Jove, que probablement era nét del famós escultor del mateix nom.

Malgrat que es té molt poca información històrica de la seva vida, diverses fonts escrites apunten que va néixer a argos, probablement al segle V a.C. Entre altres contruccions, també va ser l'artífex del temple circular o thólosd'Epidaure, temple admirat per les seves innovadores columnes corínties. Se'l considera també autor d'estàtues.

Va estudiar a l'escola de Policlet el Vell i es va distingir com a autor de diverses estàtues d'atletes i Pausànies diu que la seva fama principal venia de les estàtues de guanyadors olímpics.. Tanmateix, va obtenir un major renom amb els seus treballs com a arquitecte: va dissenyar el granteatre d'Epidaure (iniciat cap al 365 aC), un dels monuments més importants conservats de laGrècia clàssica, encara avui usat per a representacions escèniques. També va fer una estàtua d'Afrodita a Amicles dedicada pels espartans amb el botí d'Egospòtams. Podria ser també l'autor d'una estàtua d'Alcibíades que esmenta Dió Crisòstom.

2.- ANÀLISI FORMAL

2.1) Elements tècnics i estructurals:2.1.1) Materials: Totalment de pedra.

Elements de suport:

Murs de contenció (el vessant de la muntanya té murs de contenció, on está recolzada la graderia). Al prosceni hi havia columnes jòniques.

1.- disposició del mur: aparell irregular

1.1 Aparell irregular contruït per grans blocs de pedra desiguals que es distibuiexen segons el seu tamany.

2.1.3)Elements de suportats: La graderia

2.2) ELEMENTS DECORATIUS

En tota l'escena hi havia element decoratius que ara no podem distingir.

2.3) i 2.4) ESPAIS INTERIORS I EXTERIORS

-És un teatre que podía acollir a 14.000 espectadors, está realitzar a escala humana. Les línies dominants són les corves.

-Forma: és un semicercle enfonsat. No té una façana principal sinó que podem parlar peruna banda de la graderia i per l'altra, del prosceni i de l'escena.

-A la part de la graderia hi ha diferents seients segons la categoria dels que asisteixen al teatre.

-Relació amb l'entorn: espai obert amb estreta relació amb la natura i la càvea está totalment integrada en el paissatge.

-Les parts de la planta: l'escena és el lloc on es canviaven els actors mentre el cor cantava iballava, estava decorat com a fons d'escena i dues rampes comunicaven l'escena amb el prosceni.

-Prosceni --> espai elevat on actuaven els artistes, entre l'escena i el prosceni hi havia un teló rudimentàri per tal de variar els decorats o fer canvis, el teló pujava.

-L'orquestra --> lloc on el cor cantava i ballava, s'explica l'acció i hi havia un espai destinat al déu Dionís.-Càvea --> és la graderia.És un semicercle dividit per 13 escales, amb 30 files cada grada. Més tard afegeixen una altra graderia que té 20 files i estan dividides en 23 escales, un ampli passadís separa una grada de l'altra.

-Punts ordenadors: orquestra, prosceni i escena. Il·luminació que permet la natura.

-Material: marbre. També és un element decoratiu.

Un passadís perimetral anomenatdiazoma separa la càvea o espai dels espectadors en dues seccions. Els espectador del poble ocupaven grades consistents llises de pedra, i les personalitats polítiques, reforçats amb espatller i braços.

El teatre, com tots els altres teatres grecs es van construir adossats en un turó, el qual, el turó està excavat per construir les graderies, es a dir, aprofita l’elevació d’aquest turó. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL Teatre d'Epidaure
  • Teatre D'Epidaure
  • Teatre d'epidaure
  • Teatre d'Epidaure
  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS