Trabajo dobre el derecho a decidir

Páginas: 29 (7174 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2014
El dret a decidir








Andrés García Montijano
Alex Martin Celador
Sistema Polític i Dret Constitucional
Relacions Laborals T1
9-12-14






Índex
Introducció
1. Que és el dret a decidir?
2. Antecedents històrics del moviment independentista (1714-2014)
2.1 L’onze de setembre de 1714
2.2 La Renaixença
2.3 El Naixement del catalanisme polític
2.4 La Mancomunitat2.5 Primo de Ribera
2.6 La repressió franquista
2.7 L’evolució de l’independentisme els últims 40 anys
3. Efectes de l’independentisme sobre la societat.
3.1 Enfoc social i mediàtic:
3.2 Enfoc econòmic
3.3 Enfoc polític: Artur Mas, de centres al 2002 a nacionalista radical al 2014.
4. Es legal la independència catalana a España?
5. Medis de Manipulació
6.Qui hi ha i perquè darrere delmoviment nacionalista?
7.Conclusions
8. Bibliografia





Introducció

Som l’Andrés García Montijano i l’Alex Martin Celador. Vam escollir fer el treball del dret a decidir perquè ens va atreure molt el tema, els dos teníem coneixements sobre la independència catalana, però no sabíem fins a quin punt era profund aquest assumpte. També ens vam interessar perquè aquest treball tenia un rerefons polític molt important. Tot i això en el nostre treball parlem de la legalitat de la independència, de tota la manipulació informativa que hi ha al voltant del dret a decidir, de que és el dret a decidir en si mateix, dels seus antecedents històrics, de qui hi ha actualment recolzant i en contra del dret a decidir i dels afectes socials, econòmics i polítics que aquest comporta. Finalment i coma reflexió prèvia al treball, el que nosaltres pretenem amb aquest treball, no és ni esta a favor i en contra de la independència, sinó qüestionar-la per entendre-la millor.














1. Que és el dret a decidir?

Generalment quan sentim a parlar del “dret a decidir”, ens venen a la memòria una sèrie de successos, de caràcter polític, que han generat una forta controvèrsiaen la comunitat internacional: el moviment independentista flamenc, el moviment independentista escocès, que fa menys d’un any van organitzar un referèndum (recolzat pel govern britànic) i el més important els nostres ulls, el moviment independentista català.

El que la gran majoria de gent no sap és que el dret a decidir per si mateix no existeix, és a dir, sí que existeix però sota un altrenom i amb una breu connotació del seu significat: el dret d’autodeterminació o de lliure determinació dels pobles. Aquest es defineix com: el dret d’un poble a decidir les seves pròpies formes de govern sense rebre pressió de l’exterior, perseguir el desenvolupament econòmic, social i cultural i estructurar-se lliurament d’acord amb el principi d’igualtat. Aquest dret el recullen documentsinternacionals com “la Carta dels drets humans”.

Hi ha dos tipus de drets d’autodeterminació: el dret autodeterminació externa i el d’autodeterminació interna:

1.1 Dret autodeterminació externa

El dret d’autodeterminació externa, implica un canvi en l’estatus legal d’un territori. Aquest dret rep suport de la “Declaració sobre les Relacions Amistoses”, que dicta tres forma d’exercir el dretd’autodeterminació: l’establiment d’un estat sobirà i independent, la lliure associació o integració amb un estat independent o l’adquisició de qualsevol altra condició política lliurement decidida per un poble.

D’altra banda s’ha de mencionar que tant el dret internacional com els estats no proporcionen normes clares sobre l’exercici del dret d’autodeterminació externa.
Però aquest dret té unabarrera més important que l’anterior per ser exercit: la igualtat sobirana dels estats que inclou també el respecte de la integritat territorial i els assumptes interns dels estats. Tanmateix, existeix una creença derivada de l’acceptació de la norma jurídica-internacional de l’autodeterminació pels estats i diu, que tot estat que no representa la voluntat popular no és un estat estable i en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Derecho A Decidir
  • EL DERECHO DE LAS MUJERES A DECIDIR
  • El derecho de la mujer a decidir sobre el aborto
  • Derecho a decidir. (aborto; interrupcion del embarazo)
  • Derecho del trabajo
  • Trabajos de derecho
  • Trabajo De Derecho
  • trabajo y derecho

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS