M todes i t cniques d investigaci socioeducativa PAC1

Páginas: 12 (2785 palabras) Publicado: 19 de junio de 2015
PAC1

MÈTODES I TECNIQUES D’INVESTIGACIÓ SOCIOEDUCATIVA
















Raül Prieto Fernández
1.Definició del problema de recerca justificació, preguntes i objectius de la recerca.
1.a.Problema de recerca i temàtica on s’emmarca.
El problema que volem tractar en aquesta recerca és la necessitat d’analitzar quins elements de les competències socioemocionals estan relacionats amb la presència, ono, de conductes disruptives per part dels alumnes a les aules d’un Institut de secundària, més concretament, l’Institut Milà i Fontanals de la ciutat d’Igualada.
1.b.Propòsit de la recerca; 1.c.Justificació de la rellevància del propòsit de la recerca.
En la nostra societat actual depenem contínuament els uns dels altres, i en moltes ocasions ens hem de relacionar amb altres persones. En aquestcontext, l’adolescent, que més endavant serà un adult, s’ha d’integrar amb certes garanties d’èxit. És per això, que no només s’ha de desenvolupar les tradicionals habilitats o capacitats cognitives, sinó que ha de saber establir una xarxa de relacions socials indispensables per a què les seves capacitats cognitives puguin obtenir uns bons resultats. S’han de treballar unes habilitatssocioemocionals que garanteixin una bona intel·ligència emocional.
La majoria dels aprenentatges es realitzen en contextos de relació interpersonal, i és en ells on també s’originen o es manifesten la majoria dels conflictes. L’escola és l’espai interactiu on molts d’aquests conflictes es manifesten. Les conductes disruptives són diverses i les seves causes probablement també. Constitueixen un delsproblemes més comuns en el dia a dia de les aules. Actualment trobem, sobre tot als mitjans de comunicació, nombroses notícies sobre el comportament poc cívic d’alguns adolescents. El nostre interès, però, està en les conductes no adequades que es produeixen dins de l’àmbit escolar de secundària. Hi ha diversos tipus de comportaments problemàtics. Existeixen els trastorns conductuals (com el TDAH, eltrastorn disocial, etc.), no obstant també hi ha un conjunt molt ampli de conductes, que no arriben a ser trastorns però que són, com ja hem comentat en altres apartats, capaces de trastornar el ritme de treball i de convivència a l’aula. Aquestes conductes són habitualment anomenades conductes disruptives. Aquesta situació, de conflicte bastant freqüent, provoca conseqüències tant pels nens com pelsmestres. En els alumnes els condiciona el seu èxit acadèmic i professional, i a nivell personal, ocasiona una possible inadaptació al seu entorn. És a dir, mostra dificultats a l’hora d’establir relacions amb els altres i de mantenir unes adequades relacions interpersonals. En el mestre, la freqüent presència de conductes disruptives a l’aula li provoca estrès i ansietat, dificultant eldesenvolupament les seves tasques. Segons un estudi del sindicat ANPE (lamalla.net, 3/6/14), 7 de cada 10 mestres són propensos a patir ansietat i depressió. Tot i que l’informe, també reconeix que les causes no són totes d’origen escolar.
1.d.Preguntes de la recerca desglossades a partir del problema de recerca.
Quines són les conductes disruptives més freqüents?
Els nens que presenten conductesdisruptives tenen menys competències socioemocionals?
L’estil educatiu dels professors que observen menys conductes disruptives
és diferent dels que n’observen més?
Les competències socioemocionals dels professors que observen menys conductes disruptives són diferents dels que n’observen més?
L’estil educatiu dels professors incideix en les competències socioemocionals dels alumnes?
Els professors que tenenmenys conductes disruptives a l’aula utilitzen estratègies per prevenir-la o tractar-la diferent manera dels que en tenen més?

1.e.Objectius de la recerca, és a dir, d’allò que voleu conèixer a partir de les preguntes.
OBJECTIU GENERAL
Analitzar quina relació hi ha entre les conductes disruptives i les competències socioemocionals.

OBJECTIUS ESPECÍFICS
Conèixer quines són les conductes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • M Todos Y T Cnicas De Investigaci N Rafa
  • M todos y t cnicas de la investigaci n social
  • M Todos Y T Cnicas De Investigaci N 1
  • T O M A D E D E C I S I O N E S
  • M Todo De La Investigaci N
  • M Todos De Investigaci N
  • M Todos De La Investigaci N
  • M TODOS DE INVESTIGACI N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS