1 bachillerato

Páginas: 9 (2216 palabras) Publicado: 21 de abril de 2014

EDUCACIÓ FÍSICA. 1 BAT.
ACTIVITATS FÍSICO ESPORTIVES.

1. Activitat física. Defineix i compara l’activitat física educativa, activitat física recreativa i l’activitat física utilitària.

-Activitat física educativa: L' activitat física és qualsevol moviment corporal produït per la musculatura esquelètica que té com a resultat una despesa energètica per sobre del metabolisme basal.
Éstot tipus de moviment corporal que realitza l'ésser humà durant un determinat període de temps, ja siga a la seva feina i activitat laboral o en els seus moments d'oci, que augmenta el consum d'energia considerablement i el metabolisme de repòs, és a dir, l'activitat física consumeix calories.
El contrari de l'activitat física és la inactivitat o sedentarisme.

-Activitat física recreativa: Totaaquella tasca motriu que realitza una persona i que ho manté entretingut i ocupat.
És tota acció d'exercici que ajuda a mantenir sana la persona en forma física, moral i intel · lectualment (no crec que el sexe entre en la definició) Ex: gimnacia, judo, natació, caminada, ciclisme, etc.


-Activitat física utilitària: Que es fa un bon ús d’ aquesta activitat.

2. Les activitats físiques espoden classificar en dos grans grups: Activitats rítmicoexpressives i Activitats fisicoesportives. Explica quins tipus d’activitats estan incloses en aquesta classificació.


-Activitats rítmicoexpressives :Es destaca que està desenvolupada amb la idea d'expansió psicofísica i auto realització, a través del moviment rítmic que ens produeix la música, introduint-nos en jocs, humor, alegria iexpressions lliures desenvolupades per la nostra creativitat. Estimula la comunicació, els canvis de ritmes, la comprensió, la relació amb els altres, l'obertura del cor.

DANSES:

- Danses populars (balls populars)

- Danses cortesanes (balls de saló, ballet clàssic, dansa moderna)


Sistemes rítmics:

- Gimnàstica moderna

- Gimnàstica expressiva

- Gimnàstica rítmic-esportiva(pilota, corda, cinta, cèrcol, maces)

- Gimnàstica jazz

- Aeròbic: modalitats (step, latin aeròbic, slide training, power step

moves ...)

Activitats fisicoesportives:Fer i dinamitzar jocs, activitats fisicoesportives recreatives individuals de condicionament físic bàsic, adaptant-los a les característiques del medi i a les dels participants aconseguint la satisfacció de l'usuari iun nivell competitiu de qualitat, en els límits de cost previstos.



3. Els jocs són activitats recreatives que pot practicar qualsevol persona. Troben els jocs populars o jocs tradicionals. Podries anomenar les característiques comunes que tenen els jocs segons Huizinga?.

-El joc és una activitat lliure . " El joc per mandat no és joc , tot el més una rèplica , per encàrrec , d'un joc"Per tant , el joc no ha de suposar cap obligació i és una activitat que es pot abandonar en qualsevol moment .

-El joc no és la vida « pròpiament dita » . És una fuita de la vida corrent , on tot és pura broma i s'actua « com si ... » . Sent alguna cosa superflu que no té una conseqüència pràctica en si mateix i és una activitat desinteressada . " Activitat que transcorre dins de si mateixa i espractica en raó de la satisfacció de la seva mateixa pràctica" .

-Es juga dins d'uns límits de temps i d'espai . " Mentre es juga hi ha moviment , un anar i venir , un canvi, una seriació , enllaç i desenllaç. Considera que una vegada que s'ha jugat , aquesta activitat roman en el record com a creació o tresor espiritual , podent ser transmès com tradició perquè es jugui immediatament otranscorregut algun temps ; cobrant una sòlida estructura com a forma cultural .

-El joc exigeix ​​un ordre absolut .Totes les seves accions estan regulades i la desviació més petita espatlla el joc, li fa perdre el seu caràcter i l'anul·la. Posseeix les dues qualitats més nobles que l'home pot trobar en les coses ; ritme i harmonia .

-El joc produeix tensió ,emoció i misteri . Hi ha incertesa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1 BACHILLERATO
  • 1 Bachillerato
  • Examen de 1 bachillerato
  • DOCUMENTOS BACHILLERATO SUBMODULO 1
  • Economia 1 Bachillerato
  • BIOLOGIA
  • BACHILLERATO FISICA 1
  • LECCION 1 BACHILLERATO DARE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS