12 hombres sin piedad

Páginas: 8 (1912 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
ACTIVITATS DE LA PEL·LÍCULA “12 HOMBRES SIN PIEDAD”

1. Descriu els rols de cada personatge i explica una mica cada personalitat.
Jurat 1: Un home comú i pressionat per ser president del jurat, tracta de ser respectuós, i encara que no és molt llest es dóna a respectar. 40-50 anys, encara que finalment canvia el seu vot a "no culpable".
Paper: Moderat.
Jurat 2: Home tímid, dubteconstantment i això fa difícil que mantingui una opinió pròpia, se li persuadeix fàcilment pel que la seva opinió serà gairebé sempre la mateixa que la de l'última persona que ha parlat. 35 anys, empleat de banca, no participa gaire en la discussió i no s'atreveix a exposar els seus veritables pensaments. Confia en el poder judicial; convençut per alguns dels elements descrits en el debat, va canviantd'opinió amb força rapidesa.
Paper: El llest indecís.
Jurat 3: És molt fort, rude i tossut fins a caure en el sàdic, és malhumorat i no li agrada escoltar una altra opinió diferent de la seva, està acostumat a imposar la seva forma de pensar sense importar les conseqüències. 50 anys, propietari d'una petita companyia de trenta- set treballadors. El seu odi cap a l’acusat que s'explica a la peça és talque és l'últim a seguir votant " culpable".
Paper: El resistent.
Jurat 4: Home de bona posició econòmica, es desenvolupa amb facilitat, és molt analític i la seva sort en els negocis fa que se senti de vegades superior als altres. 35-40 anys, corredor de borsa, seriós i reconcentrat, es basa només en els fets, que són a priori en contra de l'acusat. Per tant, manté el seu vot de culpable durantmolt de temps, tot i que finalment també canvia.
Paper: L'universal o superior.
Jurat 5: Un home tímid i callat, de classe social baixa acostumat a complir amb les normes de la societat, li costa relacionar-se amb la gent i la seva falta de personalitat provoca que li faltin al respecte. 25 anys, aturat, que va créixer a la mateixa zona que l'acusat i creu ser l'únic a entendre lescircumstàncies atenuant, prenent l'assumpte de forma molt personal. El seu vot de "no culpable " és dels primers.
Paper: El silenciós.
Jurat 6: Home fort, honest i treballador, sol complir amb el seu treball sense ficar-se en problemes, pel que sempre s'até als fets, no pot suportar la gent irrespectuosa i grollera. 40 anys, pintor de parets. Malgrat la seva màxima de "pensar... Jo no estic acostumat",reflexiona molt sobre aquest cas perquè, a diferència del jurat Nº 10, no té sensació d'estar perdent el temps.
Paper: El defensor.
Jurat 7: Fanfarró, presumit, té coses més importants a fer que seure a deliberar en una sala de jurats, és de temperament molt fort i sempre està segur del que diu encara que és tan inculte que no sap en realitat del que està parlant. 50 anys, representant de comerç,està convençut de la culpabilitat i desconfia dels intel·lectuals. Res canviarà la seva posició, i finalment vota "no culpable" sense convicció per poder anar a casa a veure el partit de beisbol.
Paper: El setciències.
Jurat 8: Callat i analític, sempre tracta de veure l'altre costat de la moneda, és de valors arrelats pel que valora molt la importància de la vida, creu fermament en la justíciai tractarà de lluitar sempre per aconseguir que es compleixi. 40-45 anys, arquitecte, és el primer a votar "no culpable", despertant l'ombra del dubte entre la resta. Desmunta un per un els arguments de l'acusació i aconsegueix revertir la tendència, per obtenir la unanimitat " no culpable".
Paper: El líder.
Jurat 9: Home de la tercera edat, viu dels seus records i sembla que només es manté ambvida per no oblidar-los, en la seva joventut va ser un home d'ideals pels quals lluitava fins amb el físic i la seva força, avui només pot lluitar amb l'experiència, ja que el seu cos cansat no li permet més. 70-75 anys, jubilat És comprensiu i atent cap a tots els arguments. Per això atén les raons del Jurat Nº 8 i aconsegueix convèncer alguns dels altres membres del jurat.
Paper: El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 12 Hombres sin piedad
  • resumen 12 hombres sin piedad
  • 12 hombres sin piedad
  • 12 Hombres sin piedad
  • 12 hombres sin piedad
  • 12 HOMBRES SIN PIEDAD
  • FOL 12 hombres sin piedad
  • 12 Hombres Sin Piedad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS