2001 Odisea en el espacio

Páginas: 38 (9491 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2010
Índex

1. Introducció 2
2. La pel·lícula 4
2.1 Argument 4
2.2 Autors 6
3. Anàlisi filosòfic de la pel·lícula 11
3.1 Interpretació 11
3.2 Activitats 12
3.3 Friedrich Wilhelm Nietzsche 15
3.4 Ciència i tecnologia 18
4. Anàlisi de la banda sonora 20
5. Glossari 22
6. Autors 26
7. Valoració 30

Anàlisi filosòfic d’una pel·lícula: “2001: Odissea a l’espai”Introducció

Aquest treball es basa en l’anàlisi filosòfic de la pel·lícula: 2001, Odissea a l’espai. En aquest treball he començat amb l’explicació del argument i una biografia sobre els autors. Desprès he passat a fer un estudi de la pel·lícula mostrant les diferents interpretacions, tot seguit m’he proposat unes preguntes que he respost, també he relacionat la pel·lícula amb la ciència i latecnologia, i finalment he realitzat un breu estudi de la banda sonora.

L'astronauta es va parar, sorprès. Semblava impossible que a la Lluna s'hi pogués trobar una... escultura? -què era realment?- d'aquelles característiques. Qui l'havia col·locat aquí? Quan? El viatger de la Terra es va apropar i la va observar detingudament. Lluny d'allà, en un altre lloc d'una llunyana galàxia, es va començar arebre el senyal.
Aquell astronauta de la Terra havia arribat, finalment, davant del sentinella que una supercivilització havia instal·lat, milions d'anys abans, a manera d'avís que l'ésser humà tenia ja la suficient intel·ligència com per sortir del seu món.
Aquest és, més o menys, l'argument del relat "El sentinella de l'eternitat" (1951) d'Arthur C. Clarke, text que va servir de base, de puntde partida del film "2001: A Space Odyssey" (1968) ("2001: una odissea de l'espai").
Tot i ser considerada una de les grans pel·lícules de la història del cinema, "2001" no va tenir massa èxit de públic quan fou estrenada. La productora, Hawk Productions que va produir la pel·lícula per a la Metro Goldwyn Mayer, va tenir una davallada econòmica molt considerable arran de la comercialització delfilm. De fet, tothom pensava en la pel·lícula com una història de batalles interestel·lars, a la manera de la posterior "La guerra de les galàxies" de George Lucas.
"2001", que només va aconseguir l’Óscar als millors efectes visuals, és una obra integrant d'aquella llista de pel·lícules ("El cuirassat Potemkin", "Ciutadà Kane"...) que el pas del temps encara li confereix més valor,  mésimportància, més profunditat. Una pel·lícula incompresa, tractada injustament, copiada només pel que fa als seus efectes, no pas als seus plantejaments filosòfics. Una obra, però, que va marcar la maduresa de la ciència-ficció com a gènere cinematogràfic.
La pel·lícula és una creació de Kubrick. La participació d'Arthur C. Clark  queda una mica diluïda, ja que el seu relat només serveix de tema de fons imolts dels aspectes del film no els podrem trobar ni de lluny en el text (la qual cosa provocà un estat d'angoixa i frustració a Clark, tot s'ha de dir).
Stanley Kubrick fa una indagació apassionada del futur de la humanitat, basant-se en les dades que l'ésser humà posseeix en el nivell actual de la seva civilització.
Kubrick narra tres etapes evolutives de l'home. Primer, l'etapa dels homínids;després el desenvolupament de la seva intel·ligència; i finalment, la transformació de la civilització humana en una altra de nova, equilibrada i perfecta, sense errors ni debilitats. La pel·lícula també parla d'una aventura que tard o d'hora es produirà, i canviarà la història d'aquest planeta. És a dir, el contacte amb éssers vivents d'algun lloc de l'Univers.
Es va trigar cinc anys en  realitzar"2001". Cinc anys en els que Kubrick va estar fascinat pel tema de la vida extraterrestre. Anys que els va dedicar a un autèntic repte:  fer una obra artísticament  esplèndida, i correcta des del punt de vista de la ciència. Si un dels protagonistes és un ordinador que parla, és perquè, segons va dir Kubrick, els principals experts en cibernètica d'Estats Units i la Gran Bretanya li van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 2001 Una Odisea En El Espacio
  • Sintesis De Odisea Del Espacio 2001
  • analisis 2001 una odisea en el espacio
  • 2001 Odisea Del Espacio
  • 2001 : Odisea del espacio
  • 2001 Una odisea en el espacio
  • 2001 odisea en el espacio
  • Análisis Semiótico De 2001: Odisea Del Espacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS