(2012, 04). Nietzsche. Ser Y Devenir. Apariencia Y Realidad O Verdad..

Páginas: 5 (1067 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
EL SENTIT DEL GUST












Celia Minguet Requeni 3ºA
Ana Planells Requeni 3ºA
Biologia i Geologia
IES Vicenta Ferrer Escrivà
03/05/2012
Aquest treball consta de fer cinc dissolucions amb aigua i amb ajuda de bastonets de cotó fluix

El gust és un sentit consistent en percebre i registrar el sabor i identificar determinades substàncies solubles en la saliva per mitjàd'algunes de les seves qualitats químiques.
Als humans el gust es sent principalment a la llengua, però altres animals poden sentir-lo amb altres òrgans, com per exemple antenes, pèls, palps, cèl·lules tegumentàries, etc.
El sentit de l’olfacte i el del gust estan estretament units perquè treballen a l’uníson. Les substancies químiques dissoltes en l’aire o la saliva generen estímuls que son captatsper les cèl·lules sensorials de la llengua i del nas, respectivament. Aquests estímuls, transformats en impulsos nerviosos, viatgen pels nervis fins als cervell, on s’interpreten i es converteixen en sensacions olfactives i gustatives.
Les papil·les gustatives de la llengua només detecten quatre sabors: dolç, salat, àcid i amarg. Quan es mastega un aliment, la llengua detecta les substànciesquímiques dissoltes en la saliva i el nas, al seu torn detecta les que desprenen els aliments. Aquesta barreja d’olors i gustos genera els diferents que apreciem en el menjar.
Per a donar a terme l’experiment, primer hem preparat les dissolucions bastant diluïdes utilitzant aigua com a dissolvent i com a solut sal, sacarina, vinagre, ametlles crues triturades i glutamat monosòdic.


Dissolució devinagre amb aigua (àcid)
Al situar el bastonet sobre els punts dels extrems de la llengua hem notat molt més l’àcid.
Les substàncies àcides o amb un cert contingut d’àcid reaccionen en la llengua donant aquesta sensació àcida No obstant la intensitat del sabor àcid no es pot explicar per la quantitat d’àcid, per exemple l’àcid cítric es troba en certs fruits com en la taronja, el llimó... te unsabor agrí molt pronunciat. En aquest cas el vinagre esta compost per àcid acètic i posseeix un sabor molt més agrí.
La percepció d’aquest sabor àcid produeix reaccions aversives. Les papil·les caliciformes de la llengua són les més voluminoses i importants i s’encarreguen de rebre l’estímul àcid i amarg.
En aquesta imatge podem observar els punts de la llengua on mes notem l’àcid.

Dissoluciód’ametlles crues amb aigua (amarg)
On més hem notat el gust amarg es al final de la llengua.
El mecanisme químic que afecta a la percepció de l’amarg es molt
Existeixen diferents compostos químics que proporcionen el sabor amarg:la llengua humana es molt sofisticada en la detecció de substancies amargues. També es capaç de diferenciar molts tipus d’amargura
En aquesta imatge podemobservar els punts on notem més el sabor amarg.

Dissolució de sacarina amb aigua (dolç)
On més notem notem el sabor dolç el al principi de la llengua.
La sacarosa es l’exemple de substància dolça,






Dissoluió de sal amb aigua (salat)
Per regla general sentim com salat aquell que denominem sals, percebem més la sensació al principi de la llengua.






Dissolució de glutamatmonosodic amb aigua (umami)

En el color groc de la llengua perteneix al sabor umami.
L’umami es el cinquè sabor. Correspon a un sabor detectat per la llengua i el seu principal responsable el el glutamat monosòdic. Esta present en algunes algues, en plats asiàtics i en aliments precuinats com el sopa.



2. El glutamat monosòdic té un sabor característic que no es produeix per cap combinaciódels quatre anteriors. Busca informació i digues de quin sabor es tracta. Quins aliments presenten aquest sabor?
El glutamat monosòdic, també conegut com a glutamat sòdic i GMS, és una sal sòdica de l'aminoàcid no essencial àcid glutàmic. S'utilitza com a additiu alimentari i és comunament comercialitzat com un potenciador de sabor.
En un principi, es feia principalment de gluten de blat,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nietzsche. Ser Y Devenir. Apariencia Y Realidad O Verdad.
  • Realidad y apariencia
  • Realidad Y Apariencia
  • Apariencia Y Realidad
  • Apariencia Y Realidad
  • Apariencia y realidad
  • Ser y Devenir.
  • Nietzsche y la verdad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS