Aborto en españa.

Páginas: 4 (835 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2010
Anàlisi dels articles 65 a 75 de la Llei 5/08 del dret de les dones a erradicar la violència masclista

Un apunt sobre la llei

La violència masclista és la manifestació extrema de la desigualtatentre dones i homes. Amb l’aprovació de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista es pretenia fer un pas endavant en la lluita integral contra les violències vers les dones.Sobre el paper, aquesta llei pretén modificar l’estructura androcèntrica de la societat, i reconèixer els drets que permeten a les dones sortir de les situacions de violència així com ordenar elprocessos d’intervenció de professionals i delimitar les competències de les diferents administracions implicades per evitar la victimització secundària.

Anàlisi

Aquesta llei realitza un esforç perincloure el màxim de col·lectius i situacions possibles, i ho fa a través de la seva definició en diferents articles de la llei. Nomena una per una les diferents situacions o “tipus de dones” que pensens’han de beneficiar de la llei; en aquest sentit, podem dir que es tracta d’una llei que intenta ser el màxim universalista possible. Un fet molt positiu de la llei és el fet de nomenar la diversitatperquè això fa que existeixi, perquè sabem que el que no és nomena, allò que no té nom, no existeix, és invisible.

Però l’interrogant que sorgeix d’aquest plantejament és: és possible no deixarfora ningú, cap col·lectiu, cap situació, cap dona? El fet de filar tan prim fa que hi hagi el risc de que algú quedi fora de la llei i per tant no tingui el dret a emparar-se en ella.
D’altra banda,les lleis tenen una durada extensa en el temps i aquesta especificitat tan concreta és possible que esdevingui un obstacle en un període d’uns quants anys.

Com comentàvem, la llei contempla mesuresespecífiques per tal d’eliminar aquelles barreres que dificulten la detecció de la violència masclista en situacions específiques, i el fet de realitzar l’exercici de pensar en les dones com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL ABORTO EN COLOMBIA VS ABORTO EN ESPAÑA
  • Noticia del Aborto en España
  • Causas Y Cifras De Abortos En Colombia Y España
  • Aborto en españa
  • Aborto en España
  • Ley Del Aborto En España
  • Ley de aborto en españa
  • Ley aborto españa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS