aborto

Páginas: 13 (3086 palabras) Publicado: 20 de abril de 2013
Primera Part
Indiqueu si les següents afirmacions són correctes i raoneu jurídicament la resposta. Especifiqueu en la vostra explicació el precepte o preceptes en què us fonamenteu.
1. Les entitats locals poden fixar una edat màxima d’accés a l’ocupació pública diferent de la establerta al EBEP.

Falso: 56.1c EBEP
Article 56. Requisits generals.
1. Per poder participar en els processosselectius serà necessari reunir els següents requisits:
Tenir complerts setze anys i no excedir, en el seu cas, de l'edat màxima de jubilació forçosa. Només per Llei es podrà establir una altra edat màxima, diferent de l'edat de jubilació forçosa, per a l'accés a l'ocupació pública.

2. Els estrangers no poden accedir a l’ocupació pública.

F 57 EBEP

Article 57. Accés a l'ocupació pública denacionals d'altres Estats.
1. Els nacionals dels Estats membres de la Unió Europea podran accedir, com personal funcionari, en igualtat de condicions que els espanyols als llocs de treball públics, amb excepció d'aquells que directament o indirectament impliquin una participació en l'exercici del poder públic o en les funcions que tenen per objecte la salvaguarda dels interessos de l'Estat o deles Administracions Públiques.
A aquest efecte, els òrgans de Govern de les Administracions Públiques determinaran les agrupacions de funcionaris previstes en l'article 76 a les quals no puguin accedir els nacionals d'altres Estats.
2. Les previsions de l'apartat anterior seran d'aplicació, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, al cònjuge dels espanyols i dels nacionals d'altres Estatsmembres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret i als seus descendents i als del seu cònjuge sempre que no estiguin separats de dret, siguin menors de Solidaritat internacional Vint-i-un anys o majors d'aquesta edat dependents.
3. L'accés a l'ocupació pública com personal funcionari, s'estendrà igualment a les persones incloses en l'àmbit d'aplicació dels Tractats Internacionscelebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya en què sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors, en els termes establerts en l'apartat 1 d'aquest article.
4. Els estrangers als quals es refereixen els apartats anteriors, així com els estrangers amb residència legal a Espanya podran accedir a les Administracions Públiques, com personal laboral, en igualtat de condicions que elsespanyols.
5. Només per Llei de les Corts Generals o de les Assemblees Legislatives de les Comunitats Autònomes podrà eximir-se del requisit de la nacionalitat per raons d'interès general per a l'accés a la condició de personal funcionari.

3. Els aspirants en un procés selectiu tenen reconegut el dret d’accés a la seva documentació però no a la de la resta d’aspirants.

La 3: FALSA. Sentènciade la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem de 19 de Juny del 2012 (rec.6937/2010)

Argumenta que, tal com sosté la sentència d'a-questa Sala de 6 de juny del 2005, tenia dret a accedir a l'expedient administratiu i obtenir una còpia dels documents que el conformaven i que la negativa de l'Administració a facilitar-li l'accés als mateixos, conculcó l'article 105.b) de laConstitució espanyola i els principis que han d'inspirar l'actuació de les Administracions Públiques, en particular, el de transparència.

Al no apreciar la Sala que anés cap de les excepcions que, per venir imposades en les lleis, condicionen i limiten l'accés als documents obrantes als arxius i registres públics, no hi havia cap raó per obstaculitzar l'accés del recurrent a aquesta informació, i peraixò s'estima que el rebuig administratiu al sol·licitat no tenia justificació i resultava contrari a dret.

4. El dret d’accés a l’ocupació pública de les persones discapacitades consisteix en la possibilitat d’adaptar les proves i els mitjans per a realitzar-les a les seves necessitats.

En la pregunta 4 jo he respost fals perquè no consisteix únicament a adaptar les proves, sinó que també...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El aborto
  • El aborto
  • El aborto
  • Aborto
  • Aborto
  • Aborto
  • El aborto
  • Aborto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS