Activitat 1

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 18 de enero de 2014
a) aquells conceptes que no entenguis. Busca el significat.

I.P.C: L'IPC és l'abreviatura d'Índex de Preus de Consum i mesura l'evolució del conjunt de preus dels béns i serveis de la societatespanyola.

Mecanismes de protecció:Té com a finalitat completar la protecció preexistent de la seguretat social. per exemple les mutualitats.

Prestació contributiva: És una prestació gestionada iabonada pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (INEM), que es percep després de la pèrdua involuntària d'una ocupació en funció de les cotitzacions realitzades durant els períodes treballats.Prestació no contributiva: Les prestacions no contributives són les que no requereixen d'aportacions per al seu atorgament. Les pensions a la Vellesa, per invalidesa o per Mares de família nombrosa amb mésfills són un dret que tenen aquelles persones que es troben en estat de vulnerabilitat social, sense empara previsional o no contributiu, que no posseeixin béns, ingressos ni recursos que permetinseva subsistència i que no tinguin parents obligats legalment a proporcionar aliments o que, tenint-los estiguin impedits per poder fer

Bases de cotització: Quantia que serveix de base per calcularels pagaments (quotes) que ha de fer un treballador (en el règim general) a la Seguretat Social (sistema de previsió públic). La base mensual es calcula incloent, en general, els pagaments rebuts peltreballador tant en espècie com a moneda, afegint la part proporcional de les pagues extraordinàries i la resta pagaments amb venciment superior al mensual. Un cop establerta la base, es multiplicaràpel seu tipus corresponent per a trobar la quantia de la quota mensual.


b) L’organització del sistema sanitari espanyol tal i como el coneguem avui, té un origen en un moment concret? Quins son elantecedents històrics mes importants?

1883 – Comisión de reformes sociales
1900 – ley de accidentes de Trabajo
1908 instituto nacional de previsión
1919 – retiro obrero
1923 – seguro del paro...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia 206 Activitat 1
  • Activitat 1 Feta
  • Activitat 1 UD1
  • activitat 1
  • 1 Activitat Tema 1 Independencia EUA
  • activitat 1
  • ETM Activitat CompGen Bescanviadors De Calor 1
  • Activitat 1 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS