Activitat 2

Páginas: 6 (1409 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2015





Índex
Objecte ..................................................................................................... Pàg. 3
Abast ........................................................................................................ Pàg. 3
Antecedents .............................................................................................. Pàg. 3
Metodologia............................................................................................. Pàg. 3-5
Resultats.................................................................................................... Pàg. 5-7
Conclusions .............................................................................................. Pàg. 8Recomanacions......................................................................................... Pàg. 8
Referències ............................................................................................... Pàg. 8
Annex ........................................................................................................ Pàg. 9

Objecte
L’objecte del present informe és avaluar un nou procés d’administració de la sal i desenvolupar un SPC (Stadistical Process Control)sobre el procés amb límits superiors i inferiors amb 3σ d’una planta de producció de patates fregides (Frito-Lay’s).
Abast
L’abast del present estudi és el departament de qualitat de la planta i implícitament compren tots els processos productius de patates fregides de la planta.
Antecedents
Frito-Lay’s va decidir fer servir un mètode que li permetés actuar si alguna cosa anava malament durant elprocés. Per això va decidir fer servir el SPC (Stadistical Process Control), mètode que permet decidir quan fer o no canvis en el procés. Amb aquesta millora, es va aconseguir reduir la variabilitat entre les bosses de patates un 50%.
L’empresa, en aplicar el SPC al seu producte, una de les variables que es controla és el percentatge de sal que contenen. Per això es calcula de cada mostra de mida 3 lamitjana d’aquesta variable i es gràfica en una – Chart on s’espera que aquesta mitjana sigui propera o igual a 1,6%
Metodologia
En aquest estudi, el pla d’actuació ha estat el d’agafar 5 mesures de 4 mostres aleatòries de producte i mesurar el seu contingut de sal. Per a mesurar el seu contingut de sal, es duu a terme el següent procés:
S’esmicolen les patates de les mostres, es pesen, esdissolen en aigua destil·lada i es filtra l’aigua en un vas de precipitats. El contingut de sal és analitzat electrònicament i es fa una mitjana de la mostra
Per a la realització d’aquest informe, es farà ús dels següents gràfics, índexs o ratis per a extreure un resultat:
– Chart : és una gràfica de dispersió en la qual es gràfica totes les mitjanes de cada una de les n mostres de cada mesura (). Ésuna eina que ens permet veure si aquest procés està sota control o no. En aquest gràfic, es situen dos límits, un superior (UCL) i un de inferior (LCL), que ens permeten establir una zona on es diu que la variació es deguda a causes aleatòries. Fora d’aquests límits, es diu que el procés ha patit una variació deguda a causes atribuïbles i podem dir que el procés no està sota control.



En el casd’aquesta empresa, la desviació estàndard (σ) es desconeguda per tant, aquesta gràfica es construiria de la següent manera:
1) Calcular la mitjana aritmètica () de les mostres de cada mesura i el rang (R) de cada mesura. Cal tenir en compte que el rang es calcula com:

2) Calcular la mitjana aritmètica de les diferents (i dels rangs (
3) Calcular els límits UCL i LCL, com:


On A2 és un valor que estroba a les taules a partir de la mida de la mesura utilitzada.
4) Fer la gràfica de dispersió de les mitjanes obtingudes i situar els límits i la mitjana de les mitjanes . Observar que tots els punts es troben dins els límits i marcar aquells que no es troben a dins.
R – Chart: és un gràfic de dispersió on es gràfica els diferents rangs de les diferents mesures realitzades (R). És una eina...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitat 2
  • Activitat 2
  • activitat 2 estadistica
  • Activitat 2
  • Activitat 2 L Esclusió Social
  • Activitat 1 2
  • Activitat 2 EPIS
  • Activitat 2 Preguntes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS