ACTIVITATS_RENAIXEMENT 1

Páginas: 6 (1358 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015
 ACTIVITATS RENAIXEMENT, DANSA I SOCIETAT

Llegeix i realitza les següents activitats durant el període de classe. El que no puguis acabar ara queda com a feina per a casa.

Baixa el document, contesta en un altre color de tinta i, un cop acabat, imprès a doble cara, lliura’l al començament de la propera classe.


A) El Renaixement
Obre –en una altra pestanya- l’enllaç que trobaràs totseguit; vés a RENAIXEMENT i, un cop a dintre, obre els apartats del menú de l’esquerra que anirem dient.

http://grups.blanquerna.url.edu/m38/3/index.htm


COMPLETA:

Història i societat (menú de l’esquerra, llegint al temps que contestes)
El Renaixement i la música:
S’inicia a Itàlia finals del s. XIV.
D’allà es difon a tota Europa.
S’anomena Renaixement perquè s’intenta tornar a néixer, degut a que entotes les arts es cerca tornar a reproduir la magnificència de l’època grega i romana.
En el cas de la música, l’antiguitat de Grècia i Roma no es pot “ressucitar” perquè la música no s’escrivia ni tampoc hi havia gravacions. Així, doncs, la música de l’antiga Grècia i Roma no es podia imitar.

Situació social:
-etapa de prosperitat econòmica.
-els centres de riquesa i poder passen a cortsreials i a ciutats
-nova classe social: la burgesia.
-cada ciutat i cada cort rivalitza en ésser el centre cultural més important, pagant als artistes més famosos.
-en la mentalitat del renaixement qui ocupa el centre de l’univers és L’home.
-aquesta manera de pensar –mentalitat- rep el nom d’humanisme, en contraposició a la mentalitat medieval, on tot girava en torn a Déu.
-hi ha gransdescobriments geogràfics, com ara els del descobriment d’Amèrica.
-hi ha grans avanços en la ciència i l’astronomia.
-per a la difusió de la cultura va ser decisiva la invenció de l’escriptura.
-en la música influeixen molt els corrents religiosos anomenats reforma protestant i la contrareforma de l’església catòlica.
Art
Els artistes del Renaixement cerquen la bellesa, harmonia i proporció.
El temacentral de l’art és l’ésser humà.


B) Dansa
Aprofitant que hem vist a classe l’inici de la pel·lícula Romeu i Julieta, de Franco Zeffirelli, anem a treballar força un aspecte del Renaixement: la dansa.


1) Evoca el que has vist del film:
-L’obra de Shakespeare està ambientada en una ciutat del nord d’Itàlia, Verona. -Com podem veure, l’autoritat està representada pel príncep de Verona.
- Trobemdues famílies, les més poderoses, amb multitud de servents i tropes al seu servei. Aquest poder prové de la seva riquesa, l’origen de la qual és comerç (agricultura/poder militar/mineria/comerç).
-Els vestits i altres ornaments mostren en quan a colorit intens, en quan a qualitat i varietat dels materials rica, en quan a les combinacions bona i, tot plegat, hi ha un afany per deixar palès als altresmembres de la societat el lloc que ocupa cadascú, competint en silenci.
-La vida social la podem definir com activa.
-Hi ha un sentit estètic que podem definir com extravagants.
-Els personatges, sobretot els més elevats, ens mostren, en quan a llenguatge i maneres de conduir-se, un domini de la cultura grecoromana.
-¿Es tracta d’una societat on els interessos estan centrats en el gaudi de lesqüestions humanes o en la religió? De les qüestions humanes.


2) Ens limitarem bàsicament a dues danses: la pavana i la gallarda. Aquestes dues danses solien interpretar-se seguides, contrastant en caràcter, ritme, compàs i tempo. Aquesta combinació tan freqüent de dues danses va ser l’origen del que esdevindria una forma musical molt important al llarg del període següent al Renaixement, el Barroc.Parlem de la forma musical anomenada suite. La suite va ser, al seu torn, l’origen de la forma musical més característica de l’estil musical de la segona meitat del segle XVIII, el Classicisme. I, així, podríem continuar establint relacions i conseqüències.

En els exemples que aquí utilitzarem, de vegades, en comptes d’una gallarda ens trobarem un branle,, un saltarello, o una moresca, tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documento 1 1 1 1
  • EL RECICLAJE 1 1 1 1
  • Trinidad 1+1+1=1
  • BIBLIOGRAFIA DE PETER DRUCKER 1 1 1 1 1 1 1
  • FACTORING 1 1 1
  • desarrolloplacenta 1 1 1
  • ACTIVIDAD 1 1 1
  • Depreciaciones 1 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS