Activitats U7

Páginas: 9 (2030 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2015
Activitats U7.
La Guerra Civil (1936-1939)


1. Llegeix i contesta. Lleials i insurrectes. Pàg. 272
Sintetitza i diferencia els arguments de cada problema.
La primera proclama de Queipo de Llano defensa que l´exercit es faci càrrec del Govern d´Espanya per lliurar-lo més endavant a les institucions civils preparades per fer-se´n càrrec. Defensa el cop d´Estat de l´exercit. La segona proclama deGiral defensa la República sota el lema de NO PASSARAN.

2. Observa el mapa i contesta. Pàg. 273
Fixa´t en el mapa i fes una llista de les ciutats principals on va triomfar la insurrecció. Quines regions van dominar els militars insurrectes?
Les principals regions on va triomfar la insurrecció militar van ser Pamplona, Sevilla, Castella la Vella, una part d´Aragó, Galicia, les Canàries, les IllesBalears, Ceuta i Melilla.

Indica les zones que van quedar dins del territori republicà.
La insurrecció va fracassar allà on les forces obreres i d´esquerres tenien més presència: a les zones industrials del País Basc, a Catalunya, Madrid, València, Astúries i Santander, així com en una part de Castella, Extremadura i Andalusia.

3. Llegeix i contesta. Les brigades internacionals. Pàg. 274Analitza els motius que van impulsar els brigadistes a allistar-se.
Segons el document igual que Mussolini recolza la dictadura franquista els antifeixistes d´Itàlia han d´ajudar els “rojos” a Espanya. La victòria dels antifeixistes a Espanya seria una etapa cap a la victòria d´Itàlia, la d´Europa i la del món.

4. Llegeix les biografies de Dolores Ubárruri, Frederica Montseny, Bonaventura Durruti,Juan Negrín i Francisco Franco

5. Defineix: Alzamiento Nacional, Milicians, Col·lectivització, Rereguarda i Fets de Maig

Alzamiento Nacional: és el nom amb el que els sublevats contra el govern de la Segona República van denominar el cop d´Estat de 1936 que provocà la Guerra Civil.
Milicians: grup paramilitar format per ciutadans que s´uneixen per tal d´oferir serveis de defensa a unterritori o a una ideologia.
Col·lectivització: consistia en col·lectivitzar els béns d´Espanya durant la Guerra Civil.
Rereguarda: part del territori més allunyada del combat que hi pateix les conseqüències.
Fets de Maig: enfrontaments a Barcelona (1937) entre les forces d´ordre públic de la Generalitat de Catalunya (PSUC, UGT i Estat Català) contra milicians de la CNT, la FAI i el POUM.


6. Analitzael cartell i contesta. Pàg. 276
Analitza el missatge del cartell.
El cartell demana a la gent del poble que s´allisti a les milícies del bàndol republicà, per lluitar contra els nacionals.


7. Llegeix i contesta. Decret de col·lectivitzacions. Pàg. 277
Sintetitza els objectius d´aquest decret.
Aquest decret legalitza el procés col·lectivista. Es col·lectivitza gran part de la propietat industriali agrària. Aquest projecte pretén la subsistència de la població mentre lluiten en la Guerra Civil.


8. Llegeix i contesta. Decret d’unificació. Pàg. 280
Explica les raons que s´hi exposen per unificar les forces polítiques.
Que s´ha de supeditar el destí comú a l’acció individual, i aquesta unificació, en el nom dels qui han caigut per ella serà sota la jefatura de Franisco Franco i prendrà ennom de Falange Española Tradicionalista i de las JONS.


9. Pregunta clau. Quina va ser la contribució de Catalunya a l´esforç de Guerra?. Llegeix els documents i sintetitza´n el contingut.

Doc 1. Catalunya es un cartell que simbolitza l’organització de les industries de guerra, que orientaven el sistema productiu cap a les necessitats bèl·liques. Catalunya hi va ser pionera, amb la creació de laCIG.
Doc 2. El segon cartell simbolitza l´esforç que va fer Catalunya envers la causa republicana tant a nivell econòmic, productiu i d´acolliment de refugiats.
Doc 3. En aquesta fotografia veiem dones treballant en una fàbrica de munició. Representa el nou prototip de dona treballadora, que poc a poc anar assumint noves responsabilitats.
Doc 4. Aquest document parla del rendiment inferior de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitats
  • Activitats
  • Estados Contables U7
  • Activitats nadal
  • Activitats Onkalo
  • Activitats Dirigides
  • Catala Activitats
  • Activitats Restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS