Activitats Restauració

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2013
Jennifer Redondo Posadas 2ABAT
Activitats Història

1.Llegeix atentament els documents i fes un informe sobre el falsejament electoral durant la Restauració.
La Restauració es presentada como unaetapa desvirtuada per la pràctica política i el falsejament electoral. Els resultats era un acord previ entre els partits dinàstics sobre qui havia de governar a cada moment segons lescircumstàncies.
Per poder obtenir aquests resultats van formar un mecanisme, anomenat ‘’El mecanisme de Torn’’ que es basava en que el rei anomenava un nou cap de govern el qual li donaven el poder de dissoldreles corts i així poder fer noves eleccions. El nou govern adulterava els vots , ‘’fabricats’’ per mitjà de l’assignació prèvia de d’escons a cada lloc ( l’encasellat ). Els governadors civils de cadalocalitat ja estaven informats de qui havia de sortir a les eleccions en cadascuna de les diferents províncies, sempre seguint l’encasellat. Finalment els cacis que eren aquelles persones que dominavenfins i tot controlaven els ressorts del poder en un nucli de població, rics propietaris que donaven feina als jornalers i que tenien una influència social en la vida local, social i política,algunsdirigien el sorteig de les quintes , podien també resoldre problemes administratius i burocràtics. Amb la seva influència els cacics orientaven la direcció de vot, les manipulaven d’acord amb lesordres dels governador civils i així obtenien el resultat desitjat.
2. Elabora una relació de les pràctiques electorals fraudulents que consten als documents tan textuals com iconogràfics.
Entre tots elsdocuments la idea principal és la manipulació dels vots, amb el ‘’mecanisme de torn’’ a totes les diferents províncies per poder obtindré l’encasellat desitjat, ja que es posaven d’acord totl’aparell administratiu per garantir-ne l’elecció i els cacics falsificaven les eleccions de manera que s’obtinguessin els resultats desitjats. La tupinada, que era l’adulteració sistemàtica dels resultats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La restauració
  • Activitats
  • Activitats
  • La restauració
  • restauració
  • La Restauració
  • restauració
  • restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS