Adas

Páginas: 3 (527 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
Sindicatul din Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, afiliat la Federaţia Naţională Sindicală „ALMA MATER” – alături de organizaţiile sindicale afiliate la toate cele patrufederaţii sindicale reprezentative la nivel de ramură învăţământ F.S.L.I., F.S.I. „SPIRU HARET”, F.E.N. şi F.N.S. „ALMA MATER” – va declanşa LUNI, 31 MAI 2010, ÎNCEPÂND CU ORELE 07.00, GREVĂ JAPONEZĂ PETERMEN NELIMITAT.

Declanşarea grevei generale începând cu data de 31 mai 2010 a fost hotărâtă în unanimitate în şedinţa comună a Birourilor Executive ale celor patru federaţii sindicale reprezentativedin învăţământ din data de 12 mai 2010.

Motivele protestului nostru sunt generate de prevederile proiectului Legii Educaţiei Naţionale, Legea salarizării unitare, de măsurile propuse pentrudiminuarea deficitului bugetar, precum şi datorită altor măsuri luate de Guvernul Boc, dintre care enumerăm:

Încercarea unei politizări a sistemului educaţional;
Afectarea gravă a autonomieiuniversitare;
Minimizarea rolului organizaţiilor sindicale şi al organizaţiilor studenţeşti;
Pierderea unor drepturi salariale (sporul de toxicitate, sporul de doctorat, salariul de merit);
Restrângereadrastică a sferei drepturilor negociate prin Contractele Colective de Muncă;
Blocarea de mai bine de un an a posturilor didactice în învăţământul superior, motiv pentru care, Agenţia Română de Asigurare aCalităţii în Învăţământul Superior (A.R.A.C.I.S.) a acordat multor specializări calificative de neîncredere sau încredere limitată, pe motiv de lipsă a cadrelor titulare de specialitate cu graduldidactic de conferenţiar universitar şi profesor universitar;
Ignorarea de către Guvernul României şi M.E.C.T.S. a existenţei şi valabilităţii Legii 221/2008;








Dispariţia unor drepturigarantate de ani de zile în legislaţie (cele 6 călătorii/an dus-întors pe calea ferată, prima de instalare etc.);
Reducerea cu 25% a salariilor, sporurilor şi a altor plăţi de natură salarială,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ADAS
  • adas
  • adas
  • adas
  • adas
  • adas
  • adas
  • Adas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS