Adolescència

Páginas: 8 (1807 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
ACTIVITAT 1: INTERVENCIÓ
1.1. La família juga un paper molt important en el desenvolupament de la personalitat dels joves. Segons la cultura de cada família es transmeten unes pautes i uns valors als fills. Els estils educatius dels pares tenen un paper fonamental en el jove ja que poden potenciar o dificultar la individualització, l’autonomia, la identitat, la confiança en un mateix, elrendiment acadèmic, entre altres. (González E, pp. 356-359)
* L’estil democràtic és on hi ha un respecte entre pares i fill/s, tolerància, límits raonables, és on existeix l’afecte, l’escolta activa. Doncs en aquest model on els fills mostren una alta autoestima i una maduresa social i moral, així com un bon resultat acadèmic. Tot això és degut a una seguretat dins el nucli familiar.
* L’estilautoritari, els pares no són receptius, són exigents i fan èmfasi en el valor de l’obediència i l’autoritat . Són partidaris de l’ús de càstigs, fins i tot poden arribar a ser violents recorrent a la força. D’aquesta manera els adolescents tenen un rendiment acadèmic bo i no participaran en actes antisocials, però en canvi els hi mancarà l’autoestima i la moral.

* L’estil permissiu, elspares tenen una actitud positiva cap al comportament dels fills, però no els hi transmeten uns valors educatius. Hi ha una manca de normes i límits, així com deixant que el fill prengui les seves pròpies decisions una edat que no els hi pertoca. Tals fets impliquen que l’adolescent tingui un rendiment educatiu baix, siguin persones descuidades, fins i tot poden tenir problemes d’adaptació social.1.2. El grup d’iguals juga un paper molt important per la socialització de l’adolescent i dura en la transició cap la vida adulta. Els amics són un recolzament en els canvis de l’entorn social , els amics acaben sent aquelles persones en què es comparteixen experiències, interessos, etc.
En molts casos, els amics són un recolzament, una seguretat on un se sent acollit/da perquè ni la famíliani l’escola han pogut donar el que el jove necessitava, perquè el mur familiar o escolar no li servia perquè no trobaven un model de conducta coherent amb qui identificar-se.(González G, pp.359-360)
Un aspecte que pot influenciar en l’absentisme escolar, és el fet d’unir-se a grups que són nocius per el desenvolupament. Molts joves amb una manca de personalitat es deixen dur per aquellespersones que poden perjudicar a curt i a llarg termini la conducta de la persona per una transmissió de valors i uns codis contraris als que son desitjats per la societat.
1.3
Atret que es tracta de joves desmotivats, descontents, frustrats, amb una
baixa autoestima, escassa confiança amb si mateixos...etc cal primer
que des de l’educació social s’abordi el context i l’entorn de l’adolescent(Quina és la situació que dificulta el seu caminar?).
Cal que juntament amb la família, tots mostrin confiança cap a ell, per a
que de nou se li retorni aquesta capacitat.
Crear un ambient distens de comprensió, escolta, diàleg, reforçament
positiu, menys càstig. Acompanyar-lo, ampatitzar, descobrir el fet
motivacional que l’empeny, amb il·lusió, realitzar determinades tasques i
utilitzar-lo enel seu desenvolupament.
A priori acceptar-lo en tant que també es creu en que pugui canviar.
En el reportatge de la fundación Tomillo he percebut l’escolta, la cerca
de les motivacions del jove (cercant altres metodologies pedagògiques),
apartar el currículum educatiu per a formar a persones, l’interès en el
context social que envolta l’adolescent...
ACTIVITAT 2: IDENTIFICA SITUACIONSSITUACIÓ 1 |
Els canvis en la pubertat no són els mateixos en els nois que les noies, però sí que hi intervenen els mateixos factors: la genètica, la nutrició, el metabolisme, la salut emocional, etc. En els dos sexes hi ha un creixement físic (l’estirada), que consisteix en l’augment de la mida dels óssos, de la massa muscular i del pes. En les noies creixen les mames, apareix borrissol púbic,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adolescencia y adolescentes
  • Adolescencia y adolescentes
  • Adolescentes y adolescencia
  • Adolescentes Y Adolescencia
  • Adolescencia Y Adolescentes
  • Adolescencia
  • Adolescentes
  • Adolescencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS