Adrien

Páginas: 3 (689 palabras) Publicado: 21 de julio de 2015
Adrien-Marie Legendre (París, 18 de setembre de 1752 - Auteuil, Regne de França, 10 de gener de 1833). Va fer importants contribucions a l'estadística, la teoria de nombres, l'àlgebra abstracta il'anàlisi matemàtica.
Va tenir una bona educació al “Collège Mazarin", conegut com a “Col·legi de les Quatre Nacions” de Paris. Que Legendre estudies en aquesta escola va ser un fet clau per a la sevavocació matemàtica.18 anys, el jove Adrien va defensar la seva tesi doctoral.
Amb 23 anys, va entrar com a professor a l'Escola Reial Militar de París, on va coincidir amb Laplace. El lloc el vaobligar a aprofundir en els seus coneixements de balística. En 1782 l'Acadèmia de Berlín va proposar com "determinar la corba descrita pels projectils i les bombes, tenint en compte la resistència del'aire", Legendre va guanyar el primer premi.
Legendre va començar a fer-se un forat com a matemàtic. Va presentar estudis sobre la resolució d'equacions indeterminades de segon grau, propietats de lesfraccions contínues, problemes de probabilitat, suma de fraccions contínues i rotació dels cossos no sotmesos a cap força acceleradora.
Gran part del seu treball va ser perfeccionat posteriorment perd'altres: els seus treballs en les arrels delspolinomis va inspirar la teoria de Galois; els treballs de Abel en les funcions el·líptiques es van construir sobre els de Legendre; part de l'obrade Gauss sobre estadística i teoria de nombres complementava la de Legendre.
Aquests treballs van ser publicats en les Mémoires des savans étrangers de la Reial Academia. El 2 abril 1783 va ser triat membred'aquesta institució, amb un treball sobre l'atracció de el·lipsoides, va establir el que avui anomenem polinomis de Legendre, va publicar treballs sobre mecànica celeste, teoria de nombres i funcionsel·líptica.
Va participar en el desenvolupament del Sistema Mètric Decimal, i va formar part de la comissió mixta de savis francesos i estrangers que va treballar a l'Observatori de Greenwich en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • adrian
  • Adrian
  • Adrian
  • Adriaan
  • Adrian
  • Adrian
  • adri
  • Adri

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS