aerodinàmica

Páginas: 29 (7169 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014
AERODINÀMICA EN LA FORMULA 1


INDÈX



JUSTIFICACIÓ:

La meva tria a aquest tema sobre el meu treball de recerca ha estat pel fet de l’ampli món de l’aerodinàmica i, perquè la meva orientació en l’estudi té molta relació sobre aquest àmbit. Al principi, m’ha costat buscar un tema el qual s’adaptés al món que m’agrada, l’automobilisme, ja que és un àmbit molt extens i no podia fer-hosobre tot , per això, vaig pensar en la formula 1 i en l’aerodinàmica, ja que és la part més important d’aquest esport tant conegut al món. La meva motivació en aquest treball és simplement que m’ajudi a conèixer totes les característiques de l’aerodinàmica en els cotxes de la formula 1, ja que com he dit abans em serveix molt si accedeixo a la carrera universitària de mecànica.
OBJECTIUS :El meu objectiu en aquesta recerca es respondrem la pregunta següent: “Que és l’aerodinàmica?”, i les seves aplicacions en el món de la F1, per tal de respondre-la de manera ampliada em cal fer un seguit de qüestions diferents per tal d’arribar a respondre-ho detalladament. Després vull saber la finalitat de l’aerodinàmica i com es pot arribar a millorar a partir del que ja sabem sobre ellamateixa, se sap que en aquest flux de vent que circula per les diferents parts del monoplaça hi actuen varies forces que fan alterar el moviment d’aquest, per tant vull aprofundir sobre totes les forces pertanyents, de les que fan afavorir el desplaçament com les que desfavoreixen, en aquest cas la força de fregament. Una altra part molt important d’aquesta recerca és la part pràctica , on construiré unpetit túnel del vent, per poder fer una demostració de la trajectòria del flux de vent sobre el monoplaça.




METODOLOGIA

El procediment d’aquest treball no m’ha sigut gens fàcil per la dificultat del tema, al principi he vist la nombrosa quantitat d’apartats que tenia aquest tema i m’ha costat enllaçar alguns apartats, també m’ha costat posar l’ordre dels apartats i he optat perficar-ho segons la importància d’ells.
A l’hora de cercar informació he trobat bastants fòrums on la gent anava preguntant coses que a mi m’interessaven, llavors he fet les meves preguntes i la gent m’ha respòs amb bastanta rapidesa, això si, no tots.
També he trobat molta informació a pagines web especialitzades en el món de la Formula 1 que m’han ajudat a completar certa informació que no podiatrobar per mi sol.
Crec que una de les parts importants ha estat que anteriorment tenia alguna noció sobre el tema d’aerodinàmica ja que als previs de les curses de tant en tant ens mostren detalls sobre els alerons o tipus de forces que ajuden a comprendre.


COS DEL TREBALL
GLOSSARI

FIA : Federació Internacional d’Automobilisme.
Pontons : part lateral del monoplaça que ocupa des de elseient del pilot fins a l’aleró posterior.
Viscositat :és l’oposició d’un fluid a les deformacions.
Força “G” : acceleració produïda per la gravetat terrestre n un objecte qualsevol en condicions ideals ( sense atmosfera o fricció)
DRS : aleró posterior mòbil.
Drag :resistència al avançar.
Flow Viz : pols fluorescent , substancia viscosa.
Carenats: és un revestiment realitzat amb fibra decarboni o plàstic que s’adapta al monoplaça amb finalitats aerodinàmiques.
Divergent: és la diferencia entre el flux entrant i sortint d’un camp vectorial sobre una superfície.


1. QUÈ ÉS L’AERODINÀMICA?

L’aerodinàmica és una branca de la dinàmica de fluxos que estudia el comportament i les accions que apareixen sobre un cos sòlid en moviment i el flux d’aire que l’envolta. Alguns exemples perentendre-ho són el funcionament d’un molí de vent o el moviment d’un avió.
L’aerodinàmica es bassa en el teorema de Bernoulli, el qual fou formulat en 1738 pel físic Daniel Bernoulli, aquesta teoria fonamenta que es produeix una disminució de la pressió d’un fluid en moviment quan augmenta la seva velocitat. L’energia total d’un sistema de fluids amb flux uniforme roman constant al llarg de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aerodinamica
  • aerodinamica
  • AERODINAMICA
  • Que es la aerodinamica
  • Aerodinamica
  • La aerodinámica
  • aerodinamica
  • AERODINAMICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS