Afadfa

Páginas: 6 (1297 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
Johann Sebastian Bach
Va néixer el 21 de març de 1685. Era el vuitè fill de Johann Ambrosius Bach, i Maria Elisabeth Lämmerhirt, família que comptava amb més de dos-cents anys de tradició musical. El seu pare li va ensenyar a tocar el violí i el clavecí. La mare de Bach va morir el 1694, i el seu pare, vuit mesos després. Així, va quedar orfe als deu anys i va anar a viure amb el seugermà Johann Christoph, organista a la propera ciutat d'Ohrdruf, on segueix la seva educació, tant acadèmica com musical. 
Després d'intentar sense èxit esdevenir organista a Sangerhausen, Bach entra com a violinista a l'orquestra de la cort ducal de Weimar. El 14 d'agost de 1703 és nomenat organista de l'Església Nova d'Arnstadt, on hi escriu les seves primeres obres de consideració, a més d'encarregar-se dela formació musical dels cantants i músics municipals. 
L'any 1707 Bach va acceptar una interessant oferta provinent de l'església de Sant Blai de Mühlhausen. L'ambient que Bach hi trobà era trist, ja que la ciutat havia patit recentment un greu incendi. Van subvencionar una ambiciosa renovació de l'orgue dissenyada per Bach. En aquesta ciutat se situen les composició de les primeres cantatesreligioses de Bach. La cantata Gott ist Mein König, serà una de les poquíssimes obres que Bach veurà editades al llarg de la seva vida.
Bach ha acceptat el càrrec d'organista de la cort del duc Wilhelm Ernst de Saxònia-Weimar.El 1708 neix, ja a Weimar, Catharina Dorothea, la primera filla de Bach i Maria Bàrbara. El 1710 neix Wilhelm Friedemann, primer fill de Bach i també compositor cèlebre. Vaser el fill predilecte de Bach.
El 1717 rep una oferta del príncep Leopold d'Anhalt-Köthen per tal d'esdevenir mestre de capella de la seva petita cort i Bach l'accepta immediatament. L'oposició del duc de Weimar a la seva marxa ocasiona l'empresonament de Bach durant un mes sencer.
El càrrec de Kantor obligà Bach a treballar molt, ara dedicant-se a la música religiosa i vocal, encara que es elque li agradés.
 A Leipzig Bach també escriurà obres colossals com la Passió segons Sant Mateu, la Passió segons Sant Joan o la Missa en si menor i nombroses obres per a teclat (El clavecí ben temperat) o estudis de contrapunt (L'art de la fuga).
El 1736, el rei de Polònia i elector de Saxònia el va nomenar el seu compositor de cort.
Els seus últims dies va anar tenint una progressiva pèrduade la vista. Els seus últims moments estan descrits amb tot detall pel millor testimoni que pogués desitjar-se: la seva esposa. La narració comença al matí següent de què Bach dictés l'ultima melodia al seu deixeble Johann Christoph Altkinol.

Georg Friedrich Händel
Va néixer el 23 de febrer de 1685. De ben petit va donar mostres de posseir facultats musicals. El seu pare, pensava destinar-loals estudis de dret, i només a instàncies del príncep de Saxònia, va accedir a dedicar-lo a la música sota el mestratge de Zachau.
Als 11 anys, en ocasió d'un viatge a Berlín per conèixer de prop la cort de Frederic I de Prússia, es va guanyar fins a tal punt l'aplaudiment i l'admiració de tots pel seu domini del teclat, que el rei va pregar al seu pare que el deixés sota la seva protecció perproporcionar-li una formació musical adequada. Però malgrat això, Händel va tornar a Halle per continuar els seus estudis. L'any següent va morir el seu pare.
El 1703 va marxar cap a Hamburg, per tocar com a violí segon tocant a l'orquestra d'aquesta ciutat. Va tenir un duel a espasa amb Matheson, en el qual va estar a punt de perdre la vida, però es va salvar perquè la punta de l'espasa del seuenemic es va trencar en topar amb un botó de la casaca. Poc després el públic, que no va saber comprendre la transparència orquestral de la qual Händel començava a fer gal·la, va rebutjar la seva segona òpera, Nerone (1705), i aquest es va retirar en espera d'ocasions millors, component entretant algunes sonates, alguns dels concerts per a oboè i part del Klavierbuch aus der Jungenzeit, llibre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • afadf
  • afadf
  • afadfa
  • Afadf
  • afadfa
  • Afadf
  • afadfa
  • qaefaf afadf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS