Agora

Páginas: 4 (767 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
HISTORIA DE LA FILOSOFIA
PEL·LICULA ÀGORA

1. Explica en poques ratlles quins aspectes sobre la vida intel·lectual a la ciutat d’Alexandria en temps d’Hipàtia reflecteix la pel·lícula.Alejandro Amenábar no solament ens mostra la passió dels personatges i la lluita pel poder en Àgora, també ens il·lustra sobre moltes facetes de la Cultura i de l'existència de l'Ésser humà: Història,Filosofia, Astronomia, Matemàtiques, Física, Sociologia. De manera subtil i bella apareixen algunes de les fites de la història de la matemàtica i de la història de l'astronomia:
Al llarg de la pel·lículael personatge d’Hipàtia s'emociona davant els textos dels Elements d'Euclides, el con de Apol·loni, el sistema geocèntric de Ptolemeu i el heliocèntric d'Aristarc de Samos i s'apassiona i s'entesta aresoldre l'enigma astronòmic que plantegen els planetes errants albirant a l'el·lipse la solució que trobaran més de mil anys després, al segle XVI, Copernic i Kepler en la seva reformulació, avuivigent, de la Teoria heliocèntrica d'òrbites el·líptiques. Tota la tradició espiritual, cultural, filosòfica i científica de la Conca del Mediterrani es decanta en una dona que va habitar en tempsconvulsos la ciutat d'Alexandria.

2. Fes una cerca a Internet sobre aquest personatge històric. Completa i contrasta la visió del film i demostra la repercussió històrica del personatge.
Hipàtia,filòsofa en la Alexandria del segle V, és una figura atraient per seva qualitat intel·lectual, la seva rectitud de vida i per la seva tràgica mort. A partir del segle XVIII, la seva imatge ha sigutvestida amb diversos ropatjes, segons les tendències de l'època: en la Il·lustració, com a heroïna de la raó enfront de la religió revelada, en el romanticisme, com idealització del paganismecontraposat a la civilització cristiana, i, darrerament, com a víctima de la misogínia.
La mort d’Hipàtia va ser un assassinat polític enmig d'un conflicte entre dos cristians: el perfecte Orestes i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agora
  • AGORA
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS