Ahum

Páginas: 8 (1770 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2012
El més utilitzat: el navegador
Tot i que sovint es confonen, Internet i la web no són el mateix. Internet és una gran teranyina d'informació formada per diferents serveis, un dels quals és la web. És cert, però, que és el més conegut, juntament amb el servei de correu electrònic. La web permet no únicament cercar i trobar informació, sinó també consultar comptes bancaris, reservar bitlletsd'avió, escoltar la ràdio i descobrir noves cançons o veure vídeos i descarregar-los.
Per poder consultar una web, és imprescindible que disposem d'un navegador, un programa que busca i mostra les pàgines un cop li hem dit on es troben. D'aquests navegadors, n'hi ha que són de pagament i d'altres de gratuïts, els quals es basen en programari lliure. Els més utilitzats són Microsoft InternetExplorer, entre els de pagament, i Mozilla Firefox, que és gratuït, seguits de Safari per a Mac, Opera i Chrome, el nou navegador de Google.
El correu electrònic
Una altra de les eines més utilitzades d'Internet és el correu electrònic. Podem llegir els missatges a través d'una pàgina web (correu web) amb el mateix navegador, o mitjançant un programa client. Els principals programes client sónMicrosoft Outlook, de pagament, i Mozilla Thunderbird, que és programari lliure. Els programes client s'instal-len al nostre ordinador i ens permeten enviar, rebre i emmagatzemar missatges de correu electrònic. A més, tenen altres funcionalitats que els fan més complets que els correu web. Aquests, però, representen una bona opció per als qui s'inicien en el món d'Internet, ja que solen ser moltintuïtius. A més, es poden consultar en qualsevol ordinador que tingui connexió.
Comunicació síncrona: el xat
Els programes de missatgeria instantània han estat una altra de les aplicacions revolucionàries de la xarxa. Ens permeten parlar amb algú connectat des d'un altre lloc com si fos al nostre costat. Els més coneguts són Microsoft Messenger, Google Gtalk i, darrerament, Skype, que és un programade telefonia via Internet o veu IP. El primer que es va utilitzar àmpliament a la xarxa, però, va ser ICQ, que es llegeix I seek you ("et busco", en anglès).
A grans trets, aquestes serien les aplicacions d'Internet que més s'utilitzen. Amb l'aparició de la Web 2.0, però, les possibilitats que la xarxa ens ofereix s'han multiplicat. És possible jugar en línia amb jugadors de l'altra punta delmón, crear projectes conjuntament amb altres usuaris mitjançant programari com els wikis, geolocalitzar dades amb els serveis de mapes de Google o crear un diari personal o bloc. A diferència del que es necessita per desenvolupar una pàgina web, per crear un bloc no ens calen ni programes especials ni un lloc on penjar-lo. Els serveis que n'ofereixen ja s'encarreguen de tot. En català, podem utilitzarels serveis de Blocat, Mesvilaweb o La Comunitat.

3.3 Què és un navegador web?
Un navegador web és un programa informàtic que ens permet veure pàgines web si li indiquem on són o si les trobem mitjançant un cercador. Aquestes pàgines poden contenir text, imatges o, fins i tot, recursos audiovisuals, tot i que de vegades cal disposar de programes addicionals (plugins o connectors) per poderveure vídeos o animacions.
Gràcies al protocol d'Internet, cada pàgina o cada element que contingui es pot relacionar amb altres documents o imatges mitjançant enllaços (links, en anglès). Seguir aquests enllaços és la base del que s'anomena navegació web.
El primer navegador que funcionava en Windows, MacOS i UNIX va aparèixer el 1993. Es deia Mosaic. El va desenvolupar el Centre Nacional pera Aplicacions de Supercomputació americà (NCSA, en anglès) i va suposar l'eclosió de la WWW (World Wide Web), que ara coneixem com a Web.
Un any més tard va aparèixer Netscape Navigator. I el 1995, l'Internet Explorer (IE) de Microsoft. En estar inclòs al sistema operatiu Windows, IE és el navegador més utilitzat pels usuaris.
No obstant això, des de finals del 2004, Firefox, de Mozilla,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ahumado
  • Ahumador
  • Ahumados
  • Ahumado
  • Ahumado
  • Ahumado
  • Ahumador
  • Ahumados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS