Aigua Bruta

Páginas: 4 (973 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
Aigua bruta. Pau Vidal.
1 Registres lingüísitics.
Richi. En Richi, és un personatge polifacètic, que pot tenir més d’un registre. Tot depent d’on es trobi i de la feina que faci. A Aigua bruta,trobem un Richi amb un registre exremadament vulgar; utilitza contínuament paraules i expressions malsonants. És un registre de carrer, on no cuida la construcció de les frases, l’adequació dels mots iels bulgarismes.
Ex. pàg. 55: “- Hòstia, Miqui, ho tenim txungo, tio. Si fos al carrer encara, podria ser alguna gamberrada i els píllariem de seguida [...] Saps els mafiosos, quan li tallen lapebrotera a un pàjaro i li foten a la boca? Pues igual, però en moto.”
Per altra banda, a la novela també participa un Richi ben diferent; l’agent Maldonado, que és el municipal i vigilant de seguretat. Adifèrencia de l’altre Richi, aquest sí que parla amb propietat. Utilitza un llenguatge estàndard, però recorre a l’ús de tecnicismes, però sense oblidar que és el Richi dels tios i els col·leguis.Ex. pàg. 126: “-M’has seguit? És tot al contrari que la màfia, que comet homicidis per enviar missatges. Un codi simòtic. Els nostres pinxos no han anat al col.le, són massa ignorants.”
Juli. Aquestaestudiant de filologia que es permet el “luxe” de fer faltes d’ortografia, té una parla molt actualitzada i moderna, cosa que a vegades dificulta la comprensió dels que la volen entendre. Té unregistre informal, perquè és molt col·loquial i utilitza frases simples però molt expressives. A l’hora de parlar és irònica, fa ús d’onomatopeies, comodins lingüístics i sovint fa una gran varietatd’entonacions per ajudar a expressar les emocions.
Ex. pàg 88: “-Ei, prof, quina casualitat, jo també he arribat fa poc. Com que he acabat els recados aviat, doncs mira, he pensat vés i algo faràs. Guai,no?”
Miquel o Quel o Queló, o Camil o Camiller o Camí (narrador). Fa ús d’un llenguatge estàndard informal molt entenedor, ja que les paraules i les construccions de les seves frases són molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LES AIGUAS
  • aigua
  • Aigua
  • 10 Preguntas al autor de aigua bruta
  • Aigua de ribes
  • Brutos
  • Aigua Marina
  • BRUTO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS