Aigua

Páginas: 5 (1087 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2014
PRÀCTICA 3: L’AIGUA

Material: PWP, vídeo, llibre p. 15-16 i p. 58-60

1- Respon les següents preguntes:

a. Quina és la realitat de la Mar d’Aral?
b. Ésl’aigua un recursexhaurible?
c. Ésl’aigua una font de poder?Pot generar conflictes?
d. Quins factors accentuenl’escassedatd’aigua?
e. Quines són els problems més importants respecte a l’aigua als PD I als PVD?
En el cas dels PVD elsproblemes més importants són, els costos d’inversió i manteniment per obtenir i potabilitzar l’aigua, el fet de qui pagarà el cànon de l’aigua i per últim la creació d’un sistema de clavegueram el qual és molt car. Un exemple, en seria el cas d’Etiòpia, una regió a la vora del riu Nil, la qual té molta aigua potable disponible però la falta de recursos materials i humans adequats per a construirinfraestructures que facin arribar aigua potable a tots els etíops i la falta de diners per a finançar aquests projectes dona lloc a que moltes poblacions hagin de conviure amb aigües no potables que produeixen la majoria de malalties del país i per tant morts.
Per altre banda, els principals problemes dels PD són, l’ús descontrolat (consumisme), retorn del líquid al medi superficial, per tant,més elements contaminadors, el cas de l’ urbanització la qual es el resultat de la impermeabilització del sòl que dona lloc a les inundacions, el proveïment i sanejament de l’aigua (introducció de noves tècniques per garantir la sostenibilitat) i la depuració, és a dir, com es fa i quin és el destí final, el qual és un procés que suposa una gran despesa energètica.
f. Com es pot explotar l’aiguad’una forma més sostenible ?
La manera d’explotar l’aigua d’una forma més sostenible per tal de satisfer una demanda d'aigua contínua i cada vegada més gran requereix esforços per compensar la variabilitat natural i millorar tant la qualitat com augmentar la quantitat de l'aigua disponible. Aquestes són maneres de com explotar l’aigua de forma més sostenible:
Recollir l'aigua de la pluja, cosaque es duu a terme des de fa milers d'anys en moltes parts del món. Avui en dia, aquesta tècnica s'utilitza sobretot a Àsia per recarregar els subministraments subterranis, ja que és relativament barata i té l'avantatge de permetre que les comunitats locals desenvolupin i mantinguin elles mateixes les infraestructures necessàries.
Reconducció de les aigües superficials sota terra, pot ajudar areduir les pèrdues per evaporació, compensar les variacions en el cabal i millorar la qualitat de l'aigua. Algunes regions de l'Orient Mitjà i del Mediterrani apliquen aquesta estratègia. A escala mundial, l'aigua no potable s'utilitza per al reg i la refrigeració industrial.
Preses i embassaments, es construeixen per tal d'emmagatzemar aigua per al reg i el consum. A més, les preses podenproporcionar electricitat i ajudar a controlar les inundacions, encara que també poden tenir impactes socials i mediambientals no desitjats.
Transvasament d'aigua, entre conques fluvials també pot ajudar a reduir els problemes d'escassetat d'aigua. Xina, per exemple, disposa ja de grans connexions entre conques, però s'ha vigilar de prop l 'impacte humà i mediambiental d'aquests projectes.Dessalinització de l’aigua, s'usa en les ciutats i en la indústria, especialment a l'Orient Mitjà. El cost d'aquesta tècnica ha disminuït notablement, però depèn molt de l'energia produïda a partir de combustibles fòssils i, per tant, planteja la qüestió de la gestió dels residus i del canvi climàtic.
L'ús sostenible dels recursos hídrics suposa un repte a causa dels molts factors que intervenen, com elscanvis en el clima, la variabilitat natural dels recursos i la pressió deguda a les activitats humanes. Actualment, calen solucions tecnològiques i més finançament. Per tant, un ús insostenible dels recursos hídrics pot limitar el desenvolupament econòmic d'un país, afectar la salut de seva població i repercutir en els seus mitjans de subsistència.Com ha resultat, la gestió dels recursos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LES AIGUAS
  • Aigua de ribes
  • Aigua Marina
  • Aigua al maresma
  • Aigua Bruta
  • factura aigua
  • Aigua
  • COMENTARIO AIGUA-MARINA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS