Alabama song

Páginas: 3 (581 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014
Joel Guardeño Cuerdo
Anàlisi musical
Alabama Song – Kurt Weill – Berlolt Brecht
"Alabama Song" també es conegut com “Whisky Bar” o “Moon of Alabama”, que son com les dues frases principals deltext de la cançó i cada un d’aquests noms es troba en les dues diferents idees que trobem ala cançó. És una cançó publicada originalment en Hauspostille de Bertolt Brecht, poeta i dramaturg alemany queva crear el teatre dialèctic. Amb música de Kurt Weill, el creador de músic utilitària (innovadora) i neoclàssic, va utilitzar Alabama Song al 1927 per "Mahagonny-Songspiel" i després per a una òperade Weill y Brecht que es deia: Ascens y caiguda de la ciutat de Mahagonny. En aquesta òpera la cançó es troba en el primer acte en el que Jenny, la protagonista soprano, i les seves companyesprostitutes canten juntes. La lletra d’aquesta cançó es canta en anglès encara que l’opera sigui alemanya.
Ha estat versionada per diversos coneguts cantants:
The Doors la va versionar el 1967. El cantantdel grup, Jim Morrison, va canviar el segon vers i elimina el de “Show me the way to he next little dollar”.
També va ser versionada per el gran David Bowie, que era un admirador de Brecht. Ell vadecidir que aquesta cançó havia de formar part de la seva gira mundial de l’any 1978.
Finalment, Dalida, cantant i actriu italiana, va fer una cover de aquesta cançó al 1980, però va canviar algunsversos per fer-la més eròtica ja que utilitzava un altre ritme amb un to mes sensual i mes lent.  
En aquesta cançó, a l’òpera de Weill i Brecht, té dues idees principals; les preguntes sobre on éstroba el bar de Whisky’s més proper a elles, les prostitutes, ja que diuen que si no arriben a aquest bar moriran. I a la segona idea diuen a la lluna d’Alabama, que és el lloc on es troben, quemoriran perquè ja no tenen on prostituir-se i necessiten aquest tant desitjat bar per fer-ho i així guanyar diners per sobreviure. Al tractar d’aquests temes diem que és una obra profana perquè tracta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estado de alabama
  • Alabama
  • Alabama
  • Song
  • Song
  • SONG
  • Song
  • Song

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS