Aldous leonard huxley

Páginas: 2 (349 palabras) Publicado: 23 de enero de 2012
Aldous Leonard Huxley va néixer a Godalming, Anglaterra, l’any 1894 i va morir a los Ángeles, l’any 1963, de càncer de gola. Va ser un reconegut novel·lista, poeta i filòsof anglès descendent d’unafamília intel·lectual la qual, algun dels seus familiars, havia rebut un premi Nobel.

De jove, Aldous, va perdre la vista, desprès de varis intens de recuperat-la va escriure el llibre “L’art deveure”. En els anys 1913-1915 va estar cursant literatura anglesa en el Balliol College of Oxford, i va treballar de crìtic del teatre.

Les seves primeres obres van ser conjunts de versos ( TheBurning Wheel (1916), Jonah (1917) i Leda (1920) ). La seva primera obra en prosa, va ser Limbo (1920). En 1921 va publicar, Els escàndols de Crome, que criticava els ambients intel·lectuals, aquesta va serla seva primera novel·la.

Viatjava amb la seva dona visitant tant Europa com EEUU i la Índia. Va viure a Itàlia, on va escriure Contrapunt (1928), va desenvolupa noves tècniques en la novel·la.Un món feliç, segurament va ser l’obra més important publicada l’any 1923. Tracta d’un ambient futurista regit per un sistema de castes on existeix una droga anomenada soma, que fa que puguin“alliberar-se” i sentir-se en un altre món.

Després va començar la seva època mística, on es va apropar a la literatura Índia, va tenir contactes amb La Societat Vedanta de los Ángeles i va col·laborar ambla revista Vedanta and the west fins el 1960. Va publicar El temps ha d’aturar-se, inspirat en una altra obra anomenada El llibre Tibetà dels morts, on va crear una col·lecció de texts místics,anomenada La filosofia perenne.
L’any 1948 va publicar una obra en prosa intel·lectual que va influir en varis escriptors, Mico i essència. A partir d’aquesta obra va emprendre una nova experiències ambles drogues, d’on va sortir el llibre Les portes de la percepció, que va influir en la societat nord-americana. L’any 1963 va publicar la seva última obra, Literatura i ciència, on relaciona els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ALDOUS LEONARD HUXLEY
  • Aldous Leonard Huxley
  • Aldous Leonard Huxley
  • Aldous Leonard Huxley
  • Aldous Huxley
  • aldous huxley
  • Aldous huxley
  • aldous huxley

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS