Alemanya: creixement econòmic

Páginas: 2 (475 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
Alemanya: creixement moderat

L’economia alemanya manté la linia de lent increment de l’activitat, amb una creixent influencia de la demanda interna, que poc a poc està guanyant pols. Així, tantles comandes com la producción industrial deuen els seus augments del mes de gener (8,8% i 6,9% en relació amb el mateix mes de l’any anterior, respectivament) a l’impuls de la demanda interna,especialmente de béns d’equip. Les vendes a l’engròs també van augmentar un 0,5% durant aquest mes en relació amb un any abans, però les vendes al detall van realizar una reculada del 3,2 %, queevidencia que la demanda privada no és encara prou sòlida. Al febrero, l’índex de clima econòmic es va aturar a la zona occidental i la va millorar a la zona oriental.


La taxa d’atur es va reduirlleugerament al febrer, fins l’11,5% i, tot i que es pensa que l’ocupació seguirá una tònica positiva, no aparèixen encara elements prou dinamitzadors que puguin deteriminar un descens significatiu de lataxa d’atur.

D’altra banda, les exportacions continúen beneficiant-se de la fortaleza del dólar enfront del marc. Al gener, el superàit comercial va ser de 6.300 milions de marcs, el que representaun augment del 40,0% sobre el mateix mes de l’any anterior, en créixer les exportacions a un ritme superior de les impotacions (15,1% i 13,2%, respectivament)

Els preus de consum van augmentar nomésun 1,1% interanual al febrero u es van beneficiar del descens continuat del preu del petroli. Al març, el preu del cru s’ha situat entorn dels 12 dòlars per barril ( qualitat Brent), una xifra que nos’assolia des del mes de març de 1996.

Els mercats de deutes, els bons alemanys han continuat retallant dècima a dècima la rendibilitat, només amb un petit repunt a principis de març, induït perl’augment de tipus d’interés dels bons nord-americans, els dia 12 de la rendibilitat dels bons alemanys va marcar un nou mínim històric del 4,85%. Amb posterioritat, s’han mantingut lleugeramen per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El franquisme: creixement econòmic i demogràfic
  • El procés d’industrialització (i): creixement econòmic i marc institucional
  • creixement
  • Economic
  • Economic
  • Economic
  • Economic
  • Corbes De Creixement

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS