Aliments transgènics

Páginas: 3 (566 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
1. Concepte
Els aliments transgènics són aquells que han estat elaborats a partir d’un organisme modificat genèticament (OMG) o els que contenen algun ingredient a la seva composició procedent d’unOMG.

Es consideren OMG els organismes modificats mitjançant tècniques d’enginyeria genètica. És a dir, els OMG són organismes al genoma dels quals s’han incorporat mitjançant enginyeria genèticanous gens procedents d’altres organismes o s’han modificat els seus propis gens. En general, un OMG posseeix una combinació nova de material genètic que li confereix noves propietats (resistència aplagues, a herbicides i producció de substàncies d’interès nutricional).

La normativa europea obliga les empreses a incorporar les tècniques necessàries per seguir el rastre dels ingredients ifacilitar-nos a màxima informació. La normativa comunitària pretén que estiguem informats sobre quin tipus de producte comprem i escollir el que millor s’adeqüi als nostres interessos.

Els productestransgènics que hi ha al mercat són pinsos animals i aliments de consum humà. Tots han d’especificar a l’etiqueta si són un OMG (brot de soja) o si estan produïts a partir d’un OMG (com els colorantsderivats del blat de moro transgènic).

Quan aquests productes contenen més d’un 0,9% de transgènics, s’ha de poder observar a les etiquetes.

Els cultius OMG tenen l’objectiu principal d’augmentar elnivell de protecció dels cultius mitjançant la introducció de resistència a malalties causades per insectes o virus, en el cas dels vegetals, o mitjançant una major tolerància als herbicides.

Elsaliments que contenen organismes genèticament modificats disponibles al mercat han passat avaluacions sanitàries molt estrictes. Cada aliment OMG és avaluat individualment. No s’autoritza lacomercialització d’un OMG per a ús alimentari sense que l’autoritat administrativa competent porti a terme una avaluació de riscos favorable, cas per cas.
Anar a inici de pgina


2. Des de quan és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aliments transgènics
  • Aliments transgènics
  • Transgenics
  • Transgènics
  • Aliments
  • aliments
  • Transgènics
  • Aliments transgènics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS