Almirall

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
Almirall es va fundar l’any 1943 i va iniciar l’activitat industrial el mes de gener del 1944, a l’empara del seu impuls inicial. La companyia va obrir la seva seu central en un edifici de només 50m2 situat al carrer Martínez de la Rosa, en el popular barri barceloní de Gràcia.

El nom de l’empresa prové de Víctor Almirall Riu, el primer d’una saga de directors farmacèutics i directorfarmacèutic, que posà en marxa la majoria dels medicaments que avui coneixem. Per exemple, el tant conegut Almax.

El fundador, doncs, fou Victor Almirall Riu, que comptà amb l’ajut d’un reduït equipd’especialistes, entre ells el Sr. Manuel Gallardo, que posà sobretot capital social. Fou sobretot l'impuls del Sr. Victor Almirall Riu que va crear el petit laboratori en un moment difícil, en el qual Espanyapatia les seqüeles d’una guerra civil i la resta d’Europa es trobava immersa en la Segona Guerra Mundial. En aquest context aparegueren els primers productes de la companyia: un antihelmíntic(Lombrikal), un parasiticida (Tundra) i un antisèptic ginecològic conegut com Leucosina. Eren temps de penúries i epidèmies. Llavors el Director farmacèutic mantenia les dues feines, les del Laboratori i lesde la Farmàcia.

Almirall va llançar un important nombre d’antibiòtics i bàlsams fruit de la seva recerca. La primavera del 1961 es va ampliar el laboratori, que ja albergava el departament derecerca de la companyia. Amb tot, l’empresa no va endegar una autèntica política recercadora fins després del 1970. Fou en aquest període quan Almirall va llançar el seu primer producte de recerca pròpia:la Sevilmina (un antibiòtic).

La feina iniciada durant la dècada dels setanta va cristal·litzar en forma de sol·licituds de patents en països de tecnologia avançada com ara els Estats Units, elJapó, Alemanya, el Regne Unit, els Països Baixos o Corea del Sud.

Antonio i Jorge Gallardo Ballart, fills d'Antonio Gallardo Carrera, i Víctor Almirall Cacho van assumir la responsabilitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Oligarquía y caciquismo: “el pucherazo”. v. almirall:
  • Valentí Almirall
  • Almirall Terminado
  • trabajo almirall
  • Comentario de texto Valenti Almirall
  • Política económica- trabajo almirall
  • Comentari de text almirall
  • Evolució del catalanisme des de valentí almirall fins a la lliga regionalista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS