Aloma

Páginas: 7 (1526 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
El tipus d'oracions que predominen (simples, compostes...), busca'n 2.

Predominen les oracions compostes dos exemples serien: “perdoneu que me'n vagi però ja és molt tard” i l'altra seria “Va obrir d'una revolada i va entrar al menjador.

Recursos expressius (frases fetes, figures literàries, ús de connectors...)

Estil (fluid o lent, directe o amb digressions, treballat o espontani...),explica-ho.

Es un estil lent perquè costa de llegir. També presenta digressions perquè et conta la historia principal però també la vida dels personatges. I està molt treballat perquè la història segueix el mateix camí desde el principi.

11. Valoració personal:

- Aspectes positius o negatius que has aprés.

- Quines són les idees que penses que hi ha volgut transmetre l'autor?

- Comt'has sentit mentres llegies?

Aquest llibre personalment no m'ha agradat molt perquè costa de llegir perquè si vas ràpid no t'enterres de res. Els aspectes que volia ensenyar era la vida de una família pobre en aquesta època. No sabria descriure com me sentit mentres que me'l llegia tan sols un poc trist davant la tristesa del llibre.




También te puede interesarMERCÈ RODOREDA

CapítolI

Aloma es fa “amiga” d'uns gats que posteriorment moren. Va a comprar-se unes cortines al centre i, amb els Diners que li sobren es compra un llibre, sense que s'enteri l'Anna, i uns contes per en Dani. Se'n va cap a casa i al tren se n'adona que s'ha deixat les cortines a algun lloc, es compra el bitllet d'anada al centre altre cop però no es pot comprar el bitllet de tornada perquè no liarriben els diners per haver-se comprat el llibre i els contes. Va al quiosc i troba el paquet de les cortines. Torna a casa caminant i comença a ploure. Arriba xopa a casa amagant el llibre, i li comenten que estaven molt preocupats per ella.

Capítol II

Aloma es passà tota la nit llegint el llibre a amagats. Al matí, ha de banyar al nen i aprofita l'aigua utilitzada per a banyar-se ella. Baixaa esmorzar i li diu a l'Anna que li doni la clau del calaix dels retrats. Els observa i li pregunta a l'Anna si aquell home que no reconeixia al retrat era el seu germà.

Capítol III

L'Aloma i el seu germà van a buscar a en Robert (germà de l'Anna) al port. L'Aloma tenia ganes d'anar perquè feia temps que no veia el mar. Van en tramvia, arriben a les Rambles i segueixen fins al portcaminant. Arriben al port i veuen a en Robert al vaixell. En Joan li diu a Aloma qui és.

Capítol IV

En Robert, en Joan i l'Aloma estan esperant en la duana del port per a que revisin les maletes d'en Robert. Van a casa amb taxi i esperen l'arribada del vell Cabanes, la Concepció, la Coral i la Maria Baixeres. Quan arriben, els homes de la casa s'encanten amb la bellesa de la Coral, a Aloma li entragelosia però quan se n'han anat tots, Robert li confessa a l'Aloma que ella és la que més li agrada. En Dani, durant les visites, menja molt dolços i l'avisen que li sentarà malament.

Capítol V

L'Anna està molt trista i té alguna cosa a veure amb la “violència” verbal que utilitza en Joan. En Dani trenca uns plats intentant agafar un pot de confitures. Aquest comença a estar molt malalt.Quan Aloma va a buscar-li un got d'aigua amb sucre torna a la seva cambra i se'l troba estirat al terra. Criden al metge i arriba molt tard. Aloma no li vol dir que se'l va trobar al terra i després se'n penedeix.

Capítol VI

L'Anna està al jardí plorant perquè en Joan no arriba. En Robert i l'Aloma van a consolar-la. En Robert li dóna diners a l'Anna i, de mentre, l'Aloma va a veure a en Daniperò no arriba a veure'l perquè en Joan ha arribat a casa. Diu que s'ha trobat a uns amics. El metge diu que en Dani necessita un canvi d'aire per a millorar-se. Li pregunten a uns amics d'anar Anna i Dani a viure amb ells. Els diuen que poden anar però la seva vida familiar és nefasta. Comencen a fer suposicions del motiu del per què i, en Joan contesta violentament a una suposició referida al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS