Amarga reflexi

Páginas: 3 (533 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015
El Cafè de la Granota; Amarga reflexió sobre un manat de cebes

El títol d’aquest conte és “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. Es titula així ja que la historia se centra en un home anomenatManuel de Lloca el qual ha robat cebes entre altres coses al poble. Això fa que ell sigui odiat i acabi rebent pallisses. És un monòleg (la gran part) on ell explica els seus problemes i la seva malasort.
La seva historia és la següent: En Manuel és detingut per la policia al haver sigut enxampat robant cebes. Aquests li diuen que pot quedar lliure si espia a la gent del poble i els informa detot el que passa. Aquesta és la principal raó per la qual tot el poble el pega. Aquest no troba més remei que explicar-li el que li passa a Horaci Campells, sereno de la vila. Al assabentar-se delsecret de Horaci, la policia el pressiona per a que aquest sigui el còmplice de Manuel però Horaci al no acceptar es veu obligat a matar a en Manuel per així també evitar que s’escampi el seu secret.Moncada ens torna a sorprendre amb un final il·lògic gracies a l’ús de la irona i la irracionalitat, les qual queden molt ben plasmades en aquest conte.

Els temes que són tractats són: la infidelitat(d’Horaci amb una dona d’un dels policies), la dictadura (aparició de personatges amb diferents ideologies com ara anarquistes) i la tafaneria (la necessitat de coneixement de rumors dels vilatans).
Elnarrador de la història és omniscient, ja que sap tot el que passa i en cap moment dóna la seva opinió. Simplement es dedica a relatar els fets.

L’espai extern és Mequinença i l’intern és concretament ,en un primer moment, la plaça de l’Església i després l’espai canvia fins als porxos de l’Arrupit, prop del cafè. La comissaria i la ferreteria són dos altres espais on es desenvolupa la historia.
Eltemps extern és l’any 1958, concretament el 15 de novembre. L’intern és entre la 01’30 del matí i les 04 del matí d’aquest mateix dia. Tot i això, Moncada utilitza el recurs del “flashback”. Això...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Amarga reflexi sobre un manat de cebes
  • Amarga reflexió sobre un manat de cebes
  • Reflexio
  • Reflexio
  • La Amarga
  • Amargo
  • reflexió
  • Amargo mar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS