Anàlisi turística de l'alt empordà

Páginas: 27 (6585 palabras) Publicado: 14 de junio de 2010
Geografia dels epsais turístics
PROJECTE DE RECERCA

anàlisi turística dels pobles del litoral i 2na línia de la comarca de l’Alt Empordà
|[pic] |

[pic] [1]

Joel Bonet i Coll
1er quadrimestre
3er de Geografia

Octubre-Novembre-Desembre-Gener2009-2010

Introducció

Objectius
El treball té per objectiu identificar les estructures, els elements d’atracció i l’especialització turística d’un territori, avaluar la seva evolució com a destinació turística i la situació actual i explicar el funcionament dels usos turístics sobre el territori.

Metodologia

La metodologia emprada és simple, és un treball, que apartir dels coneixements adquirits durant les sessions teòriques a càrrec del professor J.J Iniesta, els posem en pràctica. És tracta de buscar informació sobre la comarca en conjunt per tenir una idea sobre la qual s’insereixen les localitats i zones a estudiar. Tot seguit es busca informació estadística, demogràfica i econòmica per tenir idea de les relacions i tendències socioeconòmiques idemogràfiques per establir conclusions que ens permetin a priori identificar com interactua la població amb el turisme i en quin grau depèn d’ell. També he buscat els recursos existents, i classificant-los segons la seva naturalesa, en la zona i així identificar-los si són potencialment turístics o bé actuen com a complements d’altres recursos turístics. Finalment es tracta de deduir i concluirquin és el model turístic de la regió i d’esbrinar en quina fase del procés turístic es troba.

Àmbit
La regió turística a analitzar són els municipis costaners de l’alt Empordà i de la segona línia de costa de la mateixa comarca. L’alt Empordà té un total de 68 municipis. Els muncipis que corresponen a la selecció que he fet estàn ressaltats en negreta en aquest llistat, que corresponen a 24municipis, però a més a més, he afegit Figueres perquè és la capital de la comarca, i té una importància econòmica, demogràfica i turística dins de la comarca digne de ressaltar i a més a més, he afegit la Jonquera, tradicional lloc de pas fronterer entre França i Catalunya.

Armentera, l'
Cadaqués
Castelló d'Empúries
Colera
Escala, l'
Figueres
Fortià
Garriguella
Jonquera, la
LlançàLlers
Palau-saverdera
Pau
Peralada
Port de la Selva, el
Portbou
Rabós d'Empordà
Riumors
Roses
Sant Pere Pescador
Selva de Mar, la
Torroella de Fluvià
Ventalló
Viladamat
Vilajuïga
Vilamacolum
Vilamaniscle

Al següent mapa municipal de l’Alt Empordà, hi ha marcats amb punts vermells els muncipis seleccionats. S’inclouen la Jonquera i Figueres. [pic]

[2] Sobra citar la font, queés www.meteocat.cat
[pic]font: el·laboració pròpia.

Medi Físic i legal sobre el qual s’insereix la regió turística(Alt Empordà)

L'Alt Empordà és una de les dues comarques en què va quedar dividit l'Empordà en la divisió comarcal de 1936. L'Alt Empordà té la forma d'un triangle invertit amb corbes que situa la seva base en direcció als Pirineus. El 1936, any de la primera comarcalitzacióoficial de Catalunya, s'aprovà, basant-se més en criteris econòmics i de mercat que no pas històrics, geogràfics o culturals, la divisió de l'Empordà en dues comarques administratives, el límit de les quals es va fixar aprofitant la línia imaginària que recorre el Massís del Montgrí i segueix entre la divisòria d'aigües de les conques del Ter i el Fluvià.

L'Alt Empordà, al nord de la Costa Brava, ésuna comarca amb una gran riquesa cultural i paisatgística, molt marcada per la seva situació geogràfica com a zona fronterera amb França a la franja nord-oriental de Catalunya i la península Ibèrica , que l'ha caracteritzada com a lloc de pas.

Els seus límits naturals són els Pirineus, el mar Mediterrani, la plana de l'Empordà, que l'uneix amb el Baix Empordà, i la zona de l'Alta Garrotxa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi De Noticias Turísticas
  • L'alt segre
  • analisi
  • alt emporda
  • Analisi
  • Analisi
  • analisi
  • analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS