Anàlisi d'investigació participant

Páginas: 14 (3351 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2013
Índex


Definició de l’objecte d’estudi..........................................................................................1
Descripció metodològica..................................................................................................3
Descripció de la realitat observada..................................................................................4Conclusions.......................................................................................................................8
El meu paper com a observadora.....................................................................................9


Annex: diari de camp












Definició de l’objecte d’observació
El dossier reflexa la vida del parc més proper a l’escola primària Sol i Vent deVilafant quan finalitza l’horari escolar, a través de l’observació no participativa dins aquest.
El motiu principal d’aquesta recerca etnogràfica és esbrinar si existeixen diferències de gènere, alhora d’establir un joc participatiu dins l’ambient estudiat, en les noves generacions. A banda d’això també es pretén observar la relació entre els pares i els fills, així com el comportament d’aquellsnens que accedeixen al parc sense pares i, finalment, si el parc escolar és només una zona d’esbarjo entre nens o també s’estableix com a punt de trobada entre els pares.
El parc observat està dividit en quatre zones:
1. La zona de pàrquing: la qual no pertany pròpiament al parc però s’estableix com un nucli d’activitat molt potent i interessant durant la meva investigació.
2. La zona degespa: la finalitat de la qual és, bàsicament, acollir pares als bancs i desenvolupar tornejos de futbol.







3. La zona de sorral, la qual esta dividia en dos segments depenent de l’edat d’utilització de les instalacions:
3.1 Infants de 1-4 anys.

3.2 Infants de 5-10 anys. És una de les zones amb més activitat al llarg de tota la jornada al parc.















Descripciómetodològica
La investigació es durà a terme a través d’un procés d’observació no participativa, únicament iniciant un contacte amb els subjectes d’estudi quan aquests l’iniciïn.
El meu propòsit és, des d’un principi no argumentar les meves intencions en aquell parc davant els subjectes observats; el perquè romanc dia rere dia en un banc del parc anotant coses a la meva llibreta sense motiuaparent.
Com a estratègia per passar desapercebuda, i amb la intenció de no haver de donar explicacions de la meva comesa a pares i nens, accediré al parc acompanyada del meu germà petit.
Així doncs, el meu paper com a etnògraf es basarà en: accedir al parc de manera rutinària els dies laborals després de l’horari escolar (a partir de les 16:45h), asseure’m en un dels bancs, anotar les mevesobservacions dins la llibreta que m’acompanyarà i intentar no establir converses massa fluides ni alterar de cap manera la vida quotidiana del parc escolar; retirant-me quan s’hagi dissolt la majoria de l’activitat i el volum de gent sigui el més insignificant possible.
D’altra banda, no establiré una posició fixa sinó que m’aniré desplaçant conforme vegi nuclis d’activitats interessants, perexemple, si es produeix una baralla a la zona de pàrquing que fa mobilitzar els pares, jo, des del meu paper d’observadora i no d’interventora, els seguiré.

Amb tot això també intentaré esbrinar la reacció dels subjectes cap a la meva postura com a observadora no interactiva. Establint així, de manera involuntària, un altre branca d’observació dins el meu treball etnogràfic.Descripció de la realitat observada
El parc escolar de Vilafant és un paratge de reunió idoni per a pares i fills després d’una jornada laboral i escolar intensa. L’activitat comença a les 16:50 h, quan finalitza l’horari escolar.
Des d’un primer moment podem definir tres grups diferents a l’hora d’accedir a la zona d’esbarjo segons la manera de coordinar el berenar amb el jugar:
Grup 1: Tots...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anàlisi d'Un Informe d'Investigació Quantitatiu. Mètodes
  • Observació participant
  • analisi
  • Analisi
  • analisi
  • Analisi
  • analisi
  • analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS