Anàlisis del llibre secretum templi

Páginas: 11 (2569 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2011
ANÀLISIS DE L'OBRA SECRETUM TEMPLI

FITXA LITERÀRIA

CONTINGUT

*Resumeix l’argument de l’obra. (30 línies com a màxim)

El nostre protagonista, Guillem d’Albí rep una carta molt enigmàtica d’un antic amic que feia molts anys que no veia i pel que pareixia s’havia traslladat a viure a la seua vila de naixement,Cocentaina. Aquest ja havia mort de manera molt estranya, com si fos una merade ritual, i la seua anima no acabava de descansar en pau, per la qual cosa decidí abandonar València i tornar a Cocentaina per intentar esbrinar el que havia passat amb el seu estimat company. Aquest va haver de realitzar una gran quantitat d’investigacions, ser ferit i traït(per el seu millor amic Hamet i la seua germana Àgueda) varies vegades i superar la mort en varies ocasions. Finalmentl’assassí no era mes que Fra Jaume l’ermità de Sant Cristòfol que va ser expulsat de l’Ordre de Templaris i va comprar la seua llibertat sent el ulls i les orelles dels reis d’Aragó i de França, de nom vertader Esquius de Floryan , que recobria els pergamins amb al·lucinògens que eren els encarregats de produir les esgarrifoses visions de Guillem i la malaltia de Joan Ferrater i l’altre artesà.

Acontinuació Guillem encontrà junt als seus companys la gruta dels Templers, en la qual pronuncià les paraules que Benet amagava i era el que es coneixia com al tresor de l’Ordre de Templaris que no era més que una relíquia que permetia derrotar el maligne o dimoni.

La història acaba amb el dubte de si el nostre protagonista Guillem d’Albí ix viu o no del gran terratrèmol que es va produir quanaquest va pronunciar les sagrades paraules

*Digues breument quin és el tema principal de l’obra.

Crec que el tema principal d’aquesta obra és el misteri i intriga. En cada capítol aquestes dues van incrementant-se, cada vegada més dubtes i preguntes i a la vegada cada cop més prop d’aconseguir resoldre el famós misteri.

*El temps del discurs i de la història (època i durada).

Aquestanovel·la s’inicia a l’any 1318 i dura aproximadament 1 mes, éws a dir, és un llibre ambientat en l’Edat Mitjana, exactament en l’època en que a Espanya convivien les tres religions: cristians, àrabs i jueus (ja que al llibre es pot observar aquesta característica) i en que es va configura la societat piramidal en que dalt de tot es trobava el rei, després la noblesa i el clergue, aquest ho dominavatot perquè en aquell temps encara era teocèntrica, i al final de tot, el poble pla, la major part dels qual eren analfabets i eren a qui els tocava patir fam , guerres i pestes.

*L’espai. El lloc on està situada l’acció de l’obra.

L’acció d’aquesta obra té lloc a la vila de Cocentaina i als seus afores i principalment es du a terme a l’ ermita de Santa Bàrbara, lloc on es produeix el criminicial que desencadena el contingut de tot el llibre.

ESTUDI DELS PERSONATGES.

*Els personatges principals. Fes-ne una descripció física i psicològica.

-Guillem d’Albí: un alquimista també anomenat misser Guillem per la seua ocupació pública de savi en dret, el mestre del qual vaser l’alquimista Arnau de Vilanova que va ser qui el va unir amb Benet de Palerm. Aquest és un home segur de simateix i molt intel·ligent que lluita durant tota la història per intentant revelar un gran secret i ajudar als que s’estima com a la seua germana Águeda. Aquest era el fill adoptiu de Pere d’Albí i la seua esposa Maria, mestressa de la cuina de l’alcàsser, ja que segons tot el món havia sigut deixat dins d’una cistella davant del lloc de treball de la mare i després, cap al final de la història,descobreix de que en realitat és fill de l’almirall En Roger de Lòria i la bella mora Axa, a qui ell s’estima. Amb tan sols tretze anys dominava amb perfecció les propietats curatives de les plantes , tret que havia heretat de la seua vertadera mare.

-Benet de Palerm:era l’ermità de Santa Bàrbara i la seua mort es la que desencadena la trama de tot el llibre. Aquest fou un cavaller templer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Secretum templi
  • Secretum templi
  • Resum Secretum Templi
  • llibre
  • Llibro
  • llibro
  • Política para amador, anàlisis del llibre
  • El llibre de les besties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS