Analisi de casos

Páginas: 6 (1432 palabras) Publicado: 3 de abril de 2011
1.- ANALISI DEL CONTEXT

Escola concertada que acull alumnes d’un entorn socioeconòmic mitjà d’una ciutat costanera. La característica de ciutat costanera em fa pensar que també pot tenir la condició de ciutat industrial, força típica del litoral català, i que va atraure molta immigració tant d’interior (anys 70) com de l’exterior (centre d’Àfrica i Marroc en els anys 90). Això ens potorientar vers una població escolar bastant heterogènia i la necessitat de comptar amb un pla d’atenció a la diversitat de l’alumnat.
Disposa de doble línia i una ràtio de 25 a 26 alumnes per classe. Això obeeix a que és una escola molt demandada per les famílies del barri.
L’equip docent te tradició de treball en grup de manera coordinada i en un bon ambient. De ben segur que les coordinacionspedagògiques de nivell i de cicle són una de les prioritats organitzatives. I és molt probable que les reunions de coordinació de nivell i de cicle de l’equip educatiu siguin programades setmanalment.
Serà de rellevància en el centre l’equip de coordinació i gestió, format per l’equip directiu i els coordinadors de cicle i el departament d’orientació i suport, específicament centrat a coordinar l’atencióa la diversitat i les mesures per a la inclusió escolar. Aquí cal esmentar que hi ha diferents comissions que es reuneixen quinzenalment i el claustre es reuneix mensualment.

2.- ANÀLISI DEL MARC TEÒRIC PSICOPEDAGÒGIC DE REFERÈNCIA

Contingut de la demanda:
- Aprenentatge entre iguals. Beneficis de l’aprenentatge cooperatiu, ja sigui per la seva eficàcia amb alumnes amb necessitatseducatives específiques, ja sigui pels valors de solidaritat i ajuda que transmet entre els alumnes.

- Normalització. Els alumnes que no reben directament l’atenció dels especialistes de pedagogia terapèutica també poden beneficiar-se d’aquests ajuts. Generalització al centre d’aquestes estratègies d’ajut entre iguals.

Procés de la intervenció:
- Intervenció a la zona de desenvolupamentinstitucional. L’assessor parteix de les pràctiques educatives del centre per fer les seves propostes. Els mestres ja posen en pràctica l’aprenentatge entre iguals, l’assessor ajuda a sistematitzar i generalitzar aquestes pràctiques.

- Corresponsabilització. L’assessor promou, coordina, proposa, suggereix, però no dóna respostes. Són els mestres els encarregats de dissenyar les activitats, de provar-lesd’avaluar què funciona i què no funciona.

3.- ANÀLISI DEL CAS

3.1.-
a) Conèixer i analitzar la demanda
La direcció d’una escola concertada fa arribar una demanda a l’EAP per tal que col·labori en la resolució d’una situació difícil amb un alumne que mostra seriosos problemes de relació entre iguals i amb els adults i que no presenta problemes d’aprenentatge.
b)Prendre els primers acords conjuntament amb els professors dels centres sobre el problema plantejat i l’actuació que s’ha de seguir.
Penso que és bàsic per una banda conèixer l’historial escolar de l’alumne. És molt probable que aquesta escola concertada disposi de l’etapa d’educació infantil. Aleshores quina era l’evolució d’en Martí en aquell moment? Manifestava ja problemes de conducta?Per altra banda, que en sabem de l’entorn familiar? La família és (era?) coneixedora d’aquesta problemàtica?
c) Aclarir i reformular conjuntament el problema i els objectius que s’han d’aconseguir.
Observacions dins l’espai d’aula per ajustar l’ajuda a l’alumne.
Atenció de la mestra de PT
d) Elaborar un pla d’actuació
Observació en l’espai aula.
Treballaramb tot el grup-classe pel que fa a les instruccions de comportament a l’aula, normes, pautes, etc. i que seran avaluades setmanalment.
Ubicar en Martí en un grup de competències semblants o amb el que pugui mantenir relacions adequades i/o estimulants (treball cooperatiu).
e) Participar en el desenvolupament del pla acordat
Entrevistes tutorials de seguiment per valorar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi Caso Buda
  • Pac3 uoc anàlisi de casos
  • Analisi De Caso En Salud Familiar
  • Caso De Analisi Web Personalizado
  • ANALISI JURISPRUDENCIAL SENTENCIA CASO PETRO
  • Analisi casa vi peter eiseman
  • Anàlisi final obert Casa de Nines
  • Analisi del extraño caso del dr jekyll y mr hide

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS