Analisis Partenon

Páginas: 4 (906 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
Anàlisi Partenó
Daniel Páez Currás
1- Fitxa Tècnica:

Nom: Partenó
Arquitecte: Ictinos i Cal·lícrates, Fidies en fou el supervisor
Localització: Acròpolis d’Atenes, Grècia
Cronologia: 447 a.C– 432 a.C
Estil: Grec clàssic

El Partenó era un temple dedicat a la deessa Atenea. Per fer aquest temple es va utilitzar materials com el marbre del Pentèlic i fusta. Té unes dimensions de planta69,5m x 31m; columnes, 10,5m (alt) x 1,8m (diàmetre base). El seu estat actual no es del tot bo hi ha trossos destrossats una gran estàtua daurada de dins va desaparèixer, tenint en compte que alllarg del temps ha tingut una història força agitada.


2- Anàlisi formal:

Elements de suport i coberta:
El Partenó esta suportat per les columnes que als temples de l’Antigua Grècia obtenien elselements verticals i s’aguantaven horitzontalment (arquitectura arquitravada). Les columnes del Partenó suporten un entaulament horitzontal- compost per un arquitrau, un fris i una cornisa- querecorre el perímetre. Pots aprofundir més! Un fris característic del dòric compost per una successió de tríglifs i mètopes...Desemboca en els frontons respectius per la coberta inclinada a dues aigües. Potsdesenvolupar més aquest punt, explicant les característiques del dòric..

Espai exterior i interior:
Per part de l’exterior es un temple octàstil perquè te vuit columnes a la façana principal, ambdos portis hexàstils amb una segona filera de sis columnes i perípter perquè està envolt en columnes (molt bé). S’alça sobre un estilobat, i dos estereòbats, l’entaulament està format per l’arquitrauque recolza en les columnes, llis i sense cap ornament; el fris dividit en tríglifs i mètopes. (ok)
Per part de l’interior, era un edifici de planta rectangular amb una cel·la interior dividida endues estances incomunicades que el convertien en un temple doble. La sala més gran contenia l’estàtua criselefantina, feta per Fídies, de 12,8m d’Atena. Les finestres (?), situació, la porta orienta,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis arquitectonico partenon
  • Analisis del partenon
  • Analisis del partenon
  • Analisis Partenón de Atenas
  • ANALISIS SIMBOLICO DEL PARTENON
  • ANALISIS ECONOMICO PARTENON
  • Analisis De Fotos De Ccss ( El Partenon)
  • Partenon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS