Andalucia

Páginas: 6 (1431 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2013
1- recursos culturales
La Mesquita de Còrdova és un dels monuments més importants de l'arquitectura andalusina juntament amb la Alhambra de Granada. 
Declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat és un dels llocs turístics més visitats d'Espanya. Va ser la segona mesquita més gran del món. La edificació es va perllongar onze segles, del segle XIII al XIX. 
La característica més cridanera de laMesquita de Còrdova és la seva orientació cap al sud, a diferència de totes les mesquites que s'orienten a la Meca.
A l'interior del monument destaca un mar inabastable de columnes amb dovelles de color vermell i blanc i arcs de ferradura d'inspiració hispà-visigoda.
Atès que la profunditat de la Mesquita no permetia l'arribada de la llum des del pati, es van construir quatre lucernarios cobertsamb cúpula.
Tot el conjunt presenta ornamentació vegetal, en el seu temps pintada en vermell i blau, i mosaics realitzats per artistes bizantins enviats des de Constantinoble.
-Jerez de la Frontera, un poble de la província de Cadis denominada pels àrabs "Sherish", és el centre mundial de la producció del vi "Sherry" i la major ciutat de la província de Cadis. Situada en una fèrtil campiñaformada per la vega del Guadalquivir, a pocs minuts de les platges atlàntiques i la serra gaditana. Gràcies al seu vi, ha traspassat fronteres. Compta amb el domini del cavall cartujano i del toro de brega, bressol de l'art flamenc, ciutat del motor amb el Circuit d'Alta velocitat, a més del seu centre monumental, declarat d'Interès històric-artístic. També compta amb la Real Escola Andalusa d'ArtEqüestre i amb nombrosos cellers per visitar i provar els seus vins.
-El Museu Picasso a Màlaga respon al desig de l'artista que la seva obra estigués present a la ciutat en la qual va néixer en 1881. La seva creació es deu a la voluntat compartida de Christine i Bernard Ruiz-Picasso, nora i nét de l'artista, les donacions del qual constitueixen els seus fons d'art, així com de la Junta d'Andalusia.La col·lecció reuneix 233 obres de l'artista.
-La Catedral de Sevilla, és la catedral gòtica cristiana més gran del món. El 1987 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L'ajuntament l'ha custodiat durant els set segles d'història, manté la litúrgia diària, la celebració de les festivitats del Corpus i de la Immaculada i atén la devoció a la Mare de Déu dels Reis. En aquesttemple es troba el cos de Sant Ferran Rei, el patró de la ciutat. La Giralda exerceix la funció de torre i de campanar de la catedral. És Patrimoni de la Humanitat i destaca per la seva funció i el seu significat. Representa la fe. 
- Parc Natural de la Serra de Cazorla, Segura i Les Viles, el major parc natural d'Espanya i el segon d'Europa, situat a Jaen. Va ser Declarat Reserva de la Biosfera.Conforma una geografia salvatge de gran valor ecològic.

2-bienes
-La alhambra: ciudad palatina andalusí situada en GranadaEs un rico complejo palaciego y fortaleza (alcázar) que alojaba al monarca y a la corte del Reino nazarí de Granada. quatre zones: els Palaus, la Alcazaba, la Medina i el Generalife,Interiores de decoración arte andalusí, sino también en su localización y adaptación, generandoun paisaje nuevo pero totalmente integrado con la naturaleza preexistente. Uno de los monumentos mas visitados de españa. 2004
-Jardines de las delicias en Sevilla, primer espacio verde y jardines en el siglo XVIII, al tiempo año 1825 cuando añadiendo el toque romántico que pervive aún con el paso del tiempo. se acondicionó con unos riegos muy novedosos para la época al tratarse de una máquinade vapor bombeando agua. se incorporaron algunas obras escultóricas provenientes del Palacio Arzobispal de Umbrete de estilo rococó italiano, clasicista y temática pagana, fueron colocadas sobre pedestales de estilo rococó. año 1929 remodelarlo para incorporarlo a la Exposición Iberoamericana que se celebraría en la ciudad. En el año 2004 fue declarado Bien de Interés Cultural dentro de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Andalucía
  • Andalucía
  • andalucia
  • andalucia
  • Andalucía
  • Andalucía
  • Andalucia
  • Andalucía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS