Andratx

Páginas: 7 (1644 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
ANDRATX
Presentació del destí
Es troba situat a la part més occidental de l’illa, a l’extrem sud-oest de la serra de Tramuntana. Consta de petites cales, grans penya-segats, i quatre illots, dels quals destaca l’illa de sa Dragonera, declarada parc natural l’any 1995. Té una extensió de 82,55 km2, amb una altitud mitjana de 101 metres; limita amb Estellencs al nord-est i amb Calvià al’est, mentre que a la resta limita amb la mar. Una gran avantatge és que la ciutat de Palma es troba a només 27 km.
El municipi consta dels pobles: Andratx, s’Arracó, i sa Coma; a la costa es localitzen el Port d’Andratx, Sant Elm i es Camp de Mar.
El clima consta de unes temperatures regulars, un poc altes amb l’estiu i temperadas per el hivern, un factor que ajuda a aquest clima es lamar que envolta tota l’illa, apart de la localització de l’illa dins les zones climàtiques de la terra.
En el segle XIX es va produir la gran expansió del poble, amb un creixement i modernització de la vida econòmica i industrial, va arribar a contar amb 16 fabriques de sabó i varies fabriques de fusta; al final del segle es va produir la migració d’andritxols cap a Cuba, o dels arraconerscap a França i va durar fins a principis del segle XX. En el segle XX es caracteritza per tenir dues etapes: la primera meitat fins els anys 60 caracteritzada per la migració, la guerra civil i el contraban. La segona ve marcada pel canvi econòmic i productiu, on comença la gran importància del turisme fins a l’actualitat, protagonisme que comparteix amb els serveis i fins fa un any amb laconstrucció.

Aspectes característics
La situació econòmica en aquests moments està un poc minvada per la situació actual de la crisis de la construcció, ja que era una de les fonts majors d’ingressos; encara així continua tenint una economia bastant regular ja que es calcula que el nombre de residents estrangers es d’uns 4.000 habitants que augmenta bastant per l’estiu, i tot això fa que es mantegila situació econòmica; també hem de tenir en compte els darrers casos de corrupció tant urbanística com tributaria.
El municipi consta de 11.000 habitants distribuïts amb els 6 nuclis nombrats anteriorment. Aquesta xifra es veu augmentada per l’estiu ja que molts d’estrangers consideren Andratx el seu segon lloc de residencia. Degut al turisme el sector dels serveis es el que te majorimportància ja que crea molts de llocs de treball.
La atracció turística consisteix principalment amb les esglésies, les possessions, les torres de defensa i les platges, les quals juguen un paper molt important dins la reclamació turística ja que posseeix unes cales molt netes i a pics amb molt poca accessibilitat, lo qual implica unes platges netes i amb poca densitat de banyistes, a això hauríemd’afegir l’illa de sa Dragonera el que provoca que turistes de platja, de muntanya i culturals tengin un especial interès en visitar l’illa.
Des de la ciutat trobem una autovia que ens porta al terme municipal d’Andratx amb menys de 30 min, després tenim una xarxa d’autobusos que connecten la ciutat amb Andratx amb molta freqüència; apart podem optar per els taxis, una mica més cars però bastant mésràpids.

DAFO
Els punts més forts d’Andratx són les platges, ja que el terme conta amb un servei i neteja i manteniment de les platges, les quals formen el gran reclam dels turistes que venen a Mallorca; podríem dir que hi ha quatre zones de platges:
· Cala en Basset
· Es Carregador
· Sa platja Gran o es Geperut
·Sa platja Petita
·Cala es Conills
· Cala Fonoll
· Cala d’Egos
· EsBrismar
· Cala Marmassèn
· Cala Llamp
· Cala Blanca
· Sa platja des Camp de Mar
· Es racó de Camp de Mar
Les platges que podem destacar per la importància turística són:
· Sa platja des Camp de Mar, consta de 180 metres de llargada per 50 d’amplada, és molt accessible i conté tot tipus de serveis de platja.
· Es Racó des Camp de Mar coneguda com la platja de ses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS