Anomia i alienació

Páginas: 2 (380 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2010
Concepte d’anomia i alienació.

El concepte d’anomia es refereix a una situación social en la qual es dóna una regulació moral col·lectiva insuficient dels desitgos i de les aspiracionsindividuals. Els individuus de la societat moderna, en contraposició a la seva possibilitat de llibertat, se senten mancats de referents i de sentit donada la crisi dels estàndards morals tradicionals. És a dir,quan un jove no te un entorn positiu, on no se sent estimat i li dicten normes. Un entorn on li diuen el que està bé i el que no. On no li deixen llibertat. Senten que no tenen referents que elsorientin, que els eduquin, que els dictin normes de la societat.

En canvi, el concepte d’alienació, Marx el relaciona amb el capitalisme. Com més avança aquest, més s’empobreixen els treballadors i nonomés pel que fa a questions materials sinó també per la desposessió de la realització del treball. Basant-nos en aquesta explicació el concepte d’alienació consisteix en privar a la persona de laseva personalitat. Aquesta persona és controlada, manipulada, anul·lant així la seva llibertat.

Pel que fa els punts en comú dels dos conceptes podríem tractar el tema de la llibertat. En els dos, elsindividus, no tenen llbertat. En el concepte d’anomia no se li ofereix aquesta llibertat, és a dir, la situació i l’entorn de normes, crean una situación que li ve donada, mentre que en el concepted’alienació li desposeeixes d’aquesta, és a dir, desfàs la seva llibertat mitjançant la manipulació i el control. També podríem dir que els dos individuus es troben desorientats. En el concepte d’anomia,l’individu té falta de normes. No sap el que és correcte i el que no ho és. I en el segon un cop el desposeeixes de la seva llibertat es sent perdut, i el seu referent pasa a ser el manipulador.Com a diferencia tenim el tema del referent. En el concepte d’anomia l’individu no té cap referent que els orienti, que els eduqui, o que els dictin les normes de les societat, sinó que simplement...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anomia
  • Anomia
  • Alienació Social i Iniciatives Socioeducatives Per Als Infants. Beck.
  • Anomia
  • Anomia
  • Anomia
  • anomia
  • Anomia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS