Anorexia

Páginas: 4 (801 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2011
L'anorèxia és la falta o disminució de la gana a causa d'un trastorn nerviós o psicològic. L'anorèxia nerviosa és un trastorn de l'alimentació.
Tipus d’anorèxia:
Anorèxia nerviosa primària: nomésexisteix la por de pujar de pes. Anorèxia de tipus restrictiu, coneguda com a anorèxia nerviosa, que limita severament la ingestió d'aliments, especialment d'aliments que contenen carbohidrats igrassa.
Anorèxia nerviosa secundària, conseqüència d'una malaltia psiquiàtrica com l'esquizofrènia o la depressió.
Purgativa i amb ingesta compulsiva, també anomenada bulímia; el que la sofreix, menjaen excés i després s'indueix el vòmit i, o pren grans quantitats de laxants o altres purgants. Vigorexia, aquella en la qual el malalt, presenta una preocupació obsessiva pel físic i una distorsió del'esquema corporal que li porta a una addicció a l'activitat física (en molts casos, a la musculación).
També pot referir-se a:
Anorèxia sexual, o pèrdua de la "gana" per a la interaccióromàntic-sexual i, en termes generals que comporta una por de la intimitat fins al punt que la persona que la sofreix, presenta ansietat davant el sexe o qualsevol altre contingut emocional o que impliqui unarelació íntima.
CAUSES.
En l'actualitat no podem esmentar una única causa per l'anorèxia ja que són múltiples les variables que afecten aquesta malaltia entre aquestes causes podem trobar: la pressióque la societat imposa per ser primes, la baixa autoestima que la persona present en estar davant d' aquesta malaltia, el perfeccionisme extrem i les variables causes familiars. Malgrat tot l'abansesmentat encara no se sap la causa exacta d'aquesta malaltia, però si se sap que factors són les que la determinen.

SÍMPTOMES DE L’ANORÈXIA
Els símptomes bàsics de la síndrome anorèxic són tanexpressius, que els seus trets més essencials ja poden manifestar-se dels primers estudis sobre la malaltia.
Amb el manteniment obstinat d'aquesta actitud de rebuig de l'alimentació s'arriba, de forma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No a la anorexia
  • Anorexia
  • ¿Que es la anorexia?
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS