Antiguo Regime Questionario

Páginas: 8 (1812 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2011
Treball Socials Tema 1

1-Defineix breument el concepte: “característiques de l’Antic Règim”
Hi havia una societat estamental, un sistema econòmic que es basava en l'agricultura i políticament hi havia la monarquia absoluta
1-SOCIETAT ESTAMENTAL:
Es dividia en privilegiats i no privilegiats dins els privilegiats hi havia el monarca absolut, l’alt clero i la noblesa de la cort i la noblesa.En el grup dels no privilegiats hi havia la burgesia i baix clero i les classes populars urbanes i pagesos
2-AGRICULTURA:
. Agricultura de subsistència
. Sistema de conreu basat en la rotació triennal
. Rendiments molt baixos
. Les terres estan en mans del clero i de la noblesa, estava dividida en 2 parts: els masos i la reserva senyorial.
Els masos era la terra llogada a pagesos
La reservasenyoria es la terra del senyor; dins la terra hi ha les instal·lacions per elaborar el producte final.
3-MONARQUIA ABSOLUTA
El rei controla tots els poders de l’estat, el rei controlava el poder legislatiu, judicial i executiu.

2-Quines diferències i semblances hi ha entre l’economia de l’Antic Règim i la del món actual?
L’economia de l’Antic Règim es basa en l’agricultura senyorial. Unaagricultura de subsistència, un sistema del conreu basat en la rotació triennal, uns rendiments molt baixos, no hi ha mercats interns i la terra era dels nobles o del clero; la dividien en dues parts, els masos, que era la terra llogada als pagesos i la reserva senyorial, que era la terra explotada directament pel senyor, era allà on hi havia les instal·lacions que el pagès necessitava perelaborar el producte final.
L’economia del món actual es caracteritza per la globalització i presenta les següents característiques:
Variació del mercat de treball, que dóna lloc a una major desprotecció del treballador.
Trasllat de las fabriques cap a països del tercer món en els que la mà d’ es més econòmica.
Innovació tecnològica constant, per reduir tant el cost de les matèries primes como de lamano de obra.
Augment del poder de las grans multinacionals, depenent de la sobirania dels Estats.
Augment de la diferència econòmica entre los països desarrollats y los subdeserrollats, lo que produirà un augment de la conflictivitat en el tercer mundo.

3-Explica en què consistia el model demogràfic antic de les societat d’Antic Règim. Quins canvis va sofrir al llarg del segle XVIII.
Lestasses de natalitat i de mortalitat son molt altes, con lo qual el creixement natural o vegetatiu de la població es molt lent. A partir del segle XVIII els índex de mortalitat baixen gracies a les tècniques agrícoles, ela avanços de la medicina i la alfabetització. Per altre banda, les taxes de natalitat es mantenen molt altes, com a conseqüència el creixement vegetatiu es cada vegada major4-Què és la societat estamental? Diferencia-la de l’actual dels països capitalistes.
És una societat tancada, marcada per la desigualtat civil i jurídica, dividia en dues grans part els privilegiats i el no privilegiats. Els privilegiats, els quals posseïen la major part de les terres, la noblesa i el clero. Els no privilegiats, la immensa majoria de la població, sens e privilegis, i molta desigualtatcivil, era la burgesia, les classes populars i els pagesos.
La diferència entre la dels països capitalistes d’avui en dia, es que a l’Antic Règim es basava en el poder de terres i avui en dia es basa en el poder de capital, i també una gran diferència entre l’Antic Règim i avui dia es que si una persona, en l’Antic Règim naixia amb el seu pare artesà, ell seria artesà i no podria canviard’ofici, això vol dir que una persona no es pot moure de la seva classe social i això avui en dia si que es pot

5-Quines diferències existeixen entre la monarquia absoluta de l’Antic Règim, les monarquies actuals i repúbliques de l’actualitat? Pensa que no totes les monarquies i repúbliques de l’actualitat gaudeixen de les mateixes característiques.
En l’Antic Règim hi havia la monarquia absoluta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El antiguo régimen
  • ANTIGUO REGIMEN
  • Antiguo régimen
  • Antiguo regimen
  • Antiguo regimen
  • ANTIGUO REGIMEN
  • El Antiguo Régimen
  • Antiguo Regimen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS