Aparato Circulatorio

Páginas: 6 (1475 palabras) Publicado: 9 de junio de 2015
-Definició sencilla:
L’aparell cirtulatori és uncircuit constituit per un líquid (sang), que circula per un sistema de tubs (vasos sanguínis), impulsat per una bomba(el cor). És l’encarregat de portar cap a totes les cèl·lules del cos el que necessiten; productes de la digestió i oxigen.
-Definició detallada i funcions:
L’aparell circulatori és un doble circuit que va des de el cor cap als pulmons (primer circuit) i del cor cap a tot el cos(segon circuit), dins d’aquest circuit es troba la sang, que va dins dels vasos sanguinis: arteries, venes i capil·lars. La funció de l’aparell circulatori és pràcticament transportar. Més endavant s’explicarà detalladament.
Informació específica:
-Doble circuit:
La segueix un doble circuit, un per purificar-la i l’altre per distribuir-la per el cos.
·Primer circuit:
És el circuit menor, la sangsurt del cor per la part dreta del cor i arriba als pulmons, deixa el diòxid de carboni i recull l’oxigen i torna al cor per la part esquerra i un cop allà surt al circuit major que recorre tot el cos.
· Segon circuit:
És el circuit major, comença per la part esquerra del cor, que bombeja la sang oxigenada amb molta força cap a l’arteria aorta, la qual es va ramificant, per tal de que a cada part delcos alguna vena o vas capil·lar amb sang. La sang que és bombejada entra a les arteries ja que són més fortes que les venes i poden suportar la pressió del bombeig. La sang va passant per tot el cos i va deixant en cada cèl·lula l’oxigen i els nutrients que recull de l’intestí prim, que a la vegada recull els residus que produeixen per expulsar-los per el sistema excretor,principalment, per elsronyons. Finalment la sang torna al cor per la part dreta i el procés comença de nou.

-La sang:
La sang és un líquid vermellós que circula per l'interior dels vasos sanguinis que recorren tot el nostre organisme. En el nostre cos tenim cinc litres de sang. Algunes de les seves funcions són transportar substàncies per tot l'organisme i protegir el cos de malalties.
Composició de la sang
La sangestà formada per un líquid anomenat plasma i per cèl·lules sanguínies que suren en el plasma.
El plasma és un líquid groguenc constituït bàsicament per aigua. Transporta substàncies nutritives i substàncies residuals.
Les cèl·lules sanguínies són:
· Els glòbuls vermells. Tenen forma de disc i són vermellosos. Transporten l'oxigen i el diòxid de carboni.

· Els glòbuls blancs. Tenen forma irregular isón gairebé transparents. Combaten les infeccions causades per microorganismes com ara la grip.

· Les plaquetes. Tenen forma arrodonida. Són les responsables de la coagulació de la sang quan es produeix un tall a la pell.
Funcions:
-Funció respiratoria: Transporta oxigen des dels pulmons cap als diferents teixits.
-Funció nutritiva: Transporta nutrients cap als diferents teixits.
-Funció excretora:Transporta els productes de secreció dels catabolisme cel·lular cap als òrgans cap on han de ser eliminats.
-Funció de regulació hormonal: Transporta les hormones cap a les cèl·lules diana.
-Funció reguladora tèrmica: Distribueix calor per tot el cos per mantenir una temperatura constant.
-Funció del manteniment del pH: Controla el pH constant al llarg del cos.
-Funció de manteniment del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aparato circulatorio
  • APARATO CIRCULATORIO
  • EL APARATO CIRCULATORIO
  • Sistema Circulatorio Aparato Circulatorio
  • Aparato circulatorio
  • Aparato circulatorio
  • Aparato Circulatorio
  • Aparato Circulatorio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS