Apol·lo y Dafne

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
APOL·LO I DAFNE

Fitxa tècnica
- Autor : Gian Lorenzo Bernini
- Cronologia : Entre els anys 1622 i 1625
- Estil : Barroc
- Material : Marbre
Quines són les conseqüències que va tenir per a lacarrera professional de Gian Lorenzo Bernini l’elecció del papa Urbà VIII? Quines obres va realitzar en aquest període?
Bernini va esdevenir l’arquitecte i l’artista principal de la cort pontifíciai de Roma. En aquets període va realitzar molts encàrrecs entre els quals va destaca el famós baldaquí de la basílica de Sant Pere del vaticà. L’any 1644, l’arribada del papa Inocenci X va significaruna aturada en la seva trajectòria i no va reprendre fins al nomenament d’Alexandre VII.
Es diu d’aquesta escultura que tot el conjunt té una composició dinàmica i helicoïdal. Assenyala elsaspectes formals en què aquestes característiques resulten més evidents
Sobretot es poden distingir aquests aspectes formals en la curvatura que pren l’anatomia de Dafne en el moment de la transformació. Unaltre dels valors principals és l’habilitat extraordinària de l’artista, que ha estat capaç de formar un bloc de marbre fred i estàtic en una imatge de gran tensió i moviment així que aconsegueix quel’espectador intueixi la seqüència completa de la història i això queda reflectit en les mans, els peus, les cames..
Quina morfologia tenen les cames i els braços del personatge femení del’escultura? Relaciona aquesta característica amb el significat de l’obra.
S’aconsegueix amb la transformació de les cames, els peus i les mans com es van transformant en una morfologia vegetal.

Quina és lafont literària i iconogràfica d’aquesta escultura? Explica la història mitològica i destaca’n el moment que l’escultor ha elegit per aquesta representació.
Durant l’Edat Mitjana, el mite va serinterpretat com a símbol de castedat i es va mantenir així fins XVII. A causa de les crítiques de religiosos més puritans, el cardenal va afegir a la base de l’escultura un díptic que aconsella sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • apol·lo i dafne
  • Comentari D'Art: Apol·Lo I Dafne
  • dafne
  • Dafne
  • Dafne y cloy
  • Dafne Y Cloe
  • APOLO Y DAFNE
  • dafne poema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS