apol·lo i dafne

Páginas: 4 (789 palabras) Publicado: 16 de enero de 2015
APOL·LO I DAFNE

Documentació general

Títol : Apol·lo i Dafne
Autor : Gian Lorenzo Bernini (Nàpols, 1598 – Roma, 1680)
Cronologia : 1622-1625
Estil : barroc
Tècnica : talla
Material :marbre
Forma : exempta i d’empeus
Tipologia : grup escultòric
Cromatisme : monocroma
Tema : mitològic. Plasma el moment en què Dafne es converteix en llorer.
Localització: Galleria Borghese (Roma)Context historic artístic.

El barroc té el seu origen a Itàlia i, en concret a Roma a finals del segle XVI i principis del segle XVII. Tot i això, algunes manifestacions del Manierisme es podenconsiderar com a protobarroc.Aquest art s’estén ràpidament per els països europeus catòlics i absolutistes: Espanya, Portugal, França o Àustria. Entre l’any 1700 i 1715 el barroc es pot considerarconclòs i donarà pas al Rococó (tot i que també trobarem un tardobarroc)
La Contra reforma Catòlica comportarà un enfortiment del Pontificat que es vol manifestar amb un art que evidenciï el triomf delcatolicisme i mogui els esperits a la devoció. En aquest sentit destacarà la creació de la companyia de Jesús. L’absolutisme monàrquic també vol posar l’art al seu servei i cercaran la grandiositatcom una forma visible de manifestar l’origen diví del seu poder.Europa es veurà assolada per un seguit de conflictes religiosos i lluites per l’hegemonia com, per exemple, la Guerra dels 30 anys.Amb laGuerra dels 30 anys, apareixeran els primers símptomes de canvis radicals com l’aparició del parlamentarisme modern (Anglaterra i Holanda), els avenços científics ( com Galileo, Kepler o Loke).Anàlisi formal

Damunt una base rocallosa hi ha els cossos juvenils d’Apol·lo i Dafne. El primer, representat just al moment de tocar la seva estimada, i ella, sorpresa en el moment mateix de la sevametamorfosi en llorer. El conjunt té una composició dinàmica i helicoïdal, visible sobretot en al curvatura que pren l’anatomia de Dafne en el moment de la transformació.
El valor principal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari D'Art: Apol·Lo I Dafne
  • Apol·lo y Dafne
  • Apolo i dafne
  • dafne
  • Dafne
  • Dafne y cloy
  • Dafne Y Cloe
  • APOLO Y DAFNE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS