Apuntes de antropologia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (995 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
INTRODUCCIÓ

L'antropologia sembla una disciplina llunyana a nosaltres que no sóm estudiosos dels afers socials de l'individu, però en això estem equivocats perquè l'antropologia està present en lavida quotidiana de tots nosaltres des del moment en què cada dia quan anem a la feina o a l'institut trobem persones que vesteixen segons els marca la seva cultura o bé realitzen accions perconvicció de les seves creences.
L'antropologia ens ha ensenyat a comparar en el temps i en l'espai les accions dels individus i ens ha ensenyat a trure conclusions d'aquestes comparacions. Aquestesconclusions ens poden ajudar a guiar la intervenció educativa per intentar que sigui la més correcta.

1. DISCIPLINA ANTROPOLÒGICA

Antropologia: Antropos = home / Logos= estudi. Ciència que estudia al'home.

De l'estudi de l'home, l'antropologia ens proporciona dades per poder entendre les accions de l'home vers els altres o vers ell mateix.

L'antropologia és una ciència que pretén descobrirregularitats en el comportament humà i descriure i explicar la diversitat humana.

1.1 ANTROPOLOGIA I ALTRES DISCIPLINES

L'antropologia és una ciència social propera a disciplines com: psicologia,sociologia, geografia i ciència política.

1.1.1 DIFERÈNCIES ENTRE ANTROPOLOGIA I SOCIOLOGIA

L'antropologia centrava els seus estudis en els pobles més aviat aïllats i simples, mentre que lasociologia ho feia en la civilització Europea Occidental.
Antro= mètode qualitatiuSocio= Mèotde quantitatiu

1.1.2 SUBDISCIPLINES DE L'ANTROPOLOGIA

Les relacions de l'antropologia amb les altresciències (socio, psico) fa que en l'antropologia trobem 3 dimensions/apartats.
Social i cultural2. Biologia3. Evolutiva i/o històrica

1.2 CAMPS D'ESTUDI DE L'ANTROPOLOGIA

Diferenciem 2camps d'estudis antropològics:

1, Antrop. física/biologica: estudia els éssers humans com a organismes biològics en el marc de l'evolució i posa enfasi entre la biologia i la cultura.
2. Antrop....
tracking img