Ara Pacis

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
Ara Pacis Agustae
Autor: Desconegut
Cronologia 13-9 aC
Tipologia: Altar
Material: marbre de Carrara
Estil: Romà imperial
Localització: Museo del l’Ara Pacis (Roma)
Context històric: ÈpocaImperial de Roma: es divideix en dues parts:
1- Epocal del classicisme imperial (August)
2- Época de la decadencia.
Epoca d’August: August es presenta al senat l’any 44 com a candidat al’associació de cèsar. Marc Antoni es enviat a Egipte. Octavi declara la guerra i Marc Antoni perd. Cleopatra es suicida i Egipte esdevè provincia de Roma. Hi ha rebelions a la Gàlia, Octavi les venç. AugustOctavi demana el títol de princep i fa l’Ara Pacis. Obté el títol d’imperium, passa a ser emperador. Post-mortem es divinitzat.
COMENTARI
És un monument de planta rectangular, formant un recintemurat, sense sostre, que conté un altar per al sacrifici d’animals. Tot el conjunt està alçat sobre un pòdium força alt, té una rampa esglaonada i dues portes d’acces: la principar orientada a l’oest queera utilitzada per el sacerdot que oficiava el ritual del sacrifici. La porta orientada a l’est era per ons’introduien al rcinte sagrat els animals que havien de ser sacrificar. L’altar ocupa l’espaicentral, està situat damunt un pedestal esglaonat.  A l'interior el fris està ocupat per garlandes i bucráneos.
La cara exterior de les parets que emmarquen l’altar estan totalment cobertes derelleus escultòrics. Una cinta de sanefes geomètriques la divideix en dues franges: la inferior decorada amb fulles d’acant i motius vegetals i la part superior on s’hi representen escenes mitològiques ihistòriques relacionades amb August. A les cantonades hi ha pilastres de capitells corintis.
Els relleus al·lusius a Enees i a Ròmul i Rem insinuen el paral·lelisme entre August i els fundadors de laciutat.
Té una funció religiosa. És un altar dedicat a la deessa de la Pau on cada any s’havien de sacrificar un moltó i dos bous. Fou construït amb voluntat commemorativa i propagandisctica de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ara Pacis
  • ara pacis
  • Ara pacis
  • Ara pacis
  • Arco tito y ara pacis
  • Arte: ara pacis augustae
  • Ricard meier y el ara pacis
  • ara pacis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS