arnes de guerra

Páginas: 3 (737 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2013
AUSIÀS MARCH

Vida:
Nasqué, probablement a Gandia, l’any 1397. La seva família és noble. El seu pare, Pere March, també fou poeta, de tradició trobadoresca. Es posà al servei militar del reiAlfons el Magnànim i n’acabà essent el falconer major. Es casà dues vegades (1437 amb Isabel Martorell, germana de Joanot Martorell i 1443 amb Joana Escorna). No va tenir fills legítims, però sí que entingué fora dels matrimonis. Va morir a València el 1459.
Significat de l’obra:
March trenca amb la tradició i l’ecarcarament de la poesia trobadoresca, escrita fins al seu temps. La seva obra ésintimista, meditativa i sincera. El poeta es presenta com a ell mateix i hi descrius els seus pesars, les seves alegries, els seus anhels, despullat de ficció i mostrant-se sencer: la por, els efectes delpas del temps, la necessitat d’amor, les creences profundes, les angúnies… Els temes predominants, a més de l’amor són la relació del poeta amb Déu, la presència de la mort, l’ètica pròpia i lasocial.
Per tal de construir una obra personal i innovadora, Ausiàs March –que ha llegit els clàssics greco-llatins- es construeix una arquitectura retòrica molt personal en què predominen la metàfora,la comparació, el símbol, la sinestèsia i la paradoxa. Sovint usa la natura i els seus efectes per expressar, similarment, els seus sentiments: la tormenta, la mar grossa, el vent, la conducta delsanimals, etc. Així mateix, usarà sil·logismes filosòfics per explicar determinats pensaments. També sovintegen les interrogacions íntimes i les apostrofacions o imprecacions que aproximen el vers allector o al propi autor quan aquest apareix en tercera persona.
La llengua de la poesia marquiana és plenament catalana, per bé que no exempta de provençalismes o occitanismes.
Obra:
L’obra de March espot classificar en tres grans blocs temàtics:
1. Els Cants d’amor, que són el gruix de la seva obra. La dona estimada o pretesa ja no és abstracta i estereotipada com en la poesia de tradició...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arnes
  • arneses
  • ARNES DIELECTRICO
  • Arnes de pavlik
  • usó DE ARNES
  • Arnes Anticaida
  • informe arnes
  • Inspección De Arneses

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS