Ars Amatoria El De Veritat

Páginas: 13 (3177 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015
Wilma-Gus Petit Nadal
Ars amatoria – Publius Ovidius
L'art d'estimar és un recull de tres llibres escrits per Ovidi, aquests són sincers i amb funció didàctica, tot i que en certes escenes parodia en to irònic i alegre.
En el primer descriu als homes, els llocs on poden trobar a les seves preses (les dones) i la manera de seduir-les.
En el segon, els dóna consells per conservar l'amor de ladona.
El tercer llibre està dedicat a les dones, on hi trobem consells per agradar als homes i la forma per preservar el seu amor per molt de temps.

Llibre I
Introducció:
La introducció va referida a totes aquelles que segons Publius Ovidius Nasó no coneixen l’art d’estimar, aconsellant que es llegeixin el llibre i que quan ja se’l hagi llegit, estimi. Seguidament dóna metàfores i cites mitològiquesper explicar aquest art. (També cita personatges mitològics relacionats amb l’amor, com Venus)
“Descobrir, conquistar, mantenir”
en aquesta part, Ovidi incita al lector que descobreixi a qui vol estimar, seguidament conquistar a la dona que li agrada i finalment aconseguir que aquest amor sigui correspost i perduri. En aquest paràgraf hi deixa una cita metafòrica fent referència al text anteriorper reforçar el seu convenciment, utilitzant la seva imatge com a auriga “éste es el campo que mi carro dejará señalado a su paso, ésta es la meta que deben tocar mis ruedas en su loca carrera”.



“La recerca en la ciutat de Roma”
Referint-se als lectors els diu que no s’esperin que ella vingui a buscar-los, que la jove perfecta per a ell és aquella que ha de buscar. Concreta als lectors en quinsllocs a de buscar a la seva presa.
“Sobretot en els teatres”
Els teatres són el millor espai públic que apropar-s’hi i intercanviar mirades i alguna conversa trivial.
“El rapte de les sabines”
Ròmul ordenà el rapte de les sabines dins d’un teatre quan un ballarí colpejà els peus contra el terra. Deixaren als contraris sense dones. Segons l’autor, Ròmul va ser l’únic en complaure als ciutadansque lluitaven per ell.
“El circ”
També fa referència a les curses de cavalls explicant que aquests espectacles els va a veure gairebé tothom i que per tant, s’haurà d’apropar tant si com no a la dona i això facilitarà començar una conversa.
“La desfilada triomfal”
Cal respondre totes les preguntes que es qüestioni l’estimada, fins i tot si no et pregunta, és necessari que la segueixis informant. Enel cas que et pregunti alguna cosa desconeguda inventate-la i explica-la detalladament.
“ Els banquets”
També els banquets són bona ocasió. Però és important recordar que no s’ha de confiar mai en la nit, que l’alcohol i la poca llum que hi ha a vegades no deixen veure els defectes amb claredat.
“Segona fase: la conquesta”
Aquesta es basa en les maneres de seducció d’aquella dona que t’agrada.“Confiança en l’èxit: totes són conquistables”
En aquest capítol explica que és essencial per aconseguir l’èxit confiar en tu mateix i en la teva capacitat. Mai s’ha de mostrar l’alegría, més aviat distant i misteriós per que ella s’interessi.
“Exemples”
Ovidi en aquest capítol dóna exemples sobre l’adulteri per tal de fer entendre que no fa falta preocupar-se en el cas de ser infidel.
Algunsdels exemples són: Aérope i Tiestes, Creúsa, Atrida, Èfira..
“Guanya’t la confiança de la seva criada”
Parla també dels mitjans per aconseguir a la dona, explicant que cal conèixer primer a la criada d’aquesta, i si cal sobornar-la per tal que t’ajudi o que participi en els teus plans per seduir-la.
“Els regals”
Segons el pensament de Ovidius les dones necessitem regals per sentir-nos estimades,i gairebé sempre trobem la manera de expropiar-li les riqueses a l’amant. Per tant, cal que el alumne que llegeixi el llibre s’assabenti de l’aniversari o dates importants en referència a l’estimada per poder-la sorprendre amb un regal.
“Missives afectuoses i promeses”
La utilitat de les promeses és necessària. Cal fer promeses, no cal que es cumpleixin posteriorment, simplement fer-les i poder...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ars Amatòria (Català)
  • AMATORIO
  • Veritate
  • La Veritat
  • Ars Nova y Ars Antiqua
  • Ars Antiqua
  • Ars en las organizaciones
  • De la veritat revelada a la veritat científico-matemàtica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS